Gripa a închis școlile din toată țara. Vineri este zi liberă în învățământ

Distribuie articolul

Şcolile din toată ţara vor fi închise vineri, 25 ianuarie, din cauza gripei, decis ministerele Sănătăţii şi Educaţiei. Elevii au o minivacanță deoarece joi unitățile școlare sunt închise și astfel se realizează o legătură cu weekend-ul următor.

În total, elevii au patru zile libere la rând, întrucât 24 ianuarie este declarată oficial zi liberă. În aceste zile, părinții sunt sfătuiți să nu-i scoată pe copii în locuri aglomerate.

„Ministerul Sănătății a informat astăzi Ministerul Educației Naționale despre situația privind evoluția infecțiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripa, care constă în suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar pentru data de 25 ianuarie 2019. Această măsură a fost aprobată printr-un Ordin al ministrului Educației Naționale.  Astfel, dat fiind că 24 ianuarie este declarată oficial zi libera, timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Între timp, gripa continuă să ucidă. Până acum, 34 de persoane din România, dintre care trei din Galați, au murit din cauza virusului. Numărul va crește deoarece există mai multe decese suspecte, inclusiv un caz la Spitalul Județean din Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like