Poleiul îngreunează traficul în zona Galați-Brăila. Află care sunt drumurile afectate și ce spun meteorologii

Distribuie articolul

Poleiul a dat peste cap traficul auto în zona Galați-Brăila. Numeroase drumuri sunt acoperite de gheață și drumarii fac eforturi ca să le țină deschise. Au fost înregistrate mai multe incidente, iar pe un drum național a fost instituită o restricție de circulație pentru mașinile grele.

Potrivit informațiilor furnizate de autorități, zeci de mașini sunt blocate sau înaintează cu mare greutate pe diferite sectoare de drum din județele Galați și Brăila. De asemenea, în ultimele ore au fost mai multe incidente provocate de poleiul de pe carosabil.

„La ora 04.55, la ieșirea din Tecuci, un autocar cu 16 persoane din Republica Moldova a derapat și a ieșit de pe carosabil. Trei persoane au avut leziuni minore, au primit îngrijiri la fața locului. Toți au rămas într-o benzinărie și au așteptat sosirea altui autocar”, a anunțat Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Și autospecialele Serviciului de Ambulanță Județean Galați au avut probleme din cauza poleiului. Două ambulanțe au fost implicate în accidente rutiere, iar la numărul unic de urgență 112 a crescut numărul apelurilor venite de la cetățeni căzuți pe stradă.

„Am avut o ambulanța tamponată în orașul Galați, mergea la intervenție. O altă ambulanță a derapat și a ieșit în șanț la Izvoarele. Transporta pacient, acesta nu a pățit nimic, a fost scoasă din șanț și a continuat drumul. De asemenea, s-au înmulțit apelurile venite de la pacienți căzuți în locuri publice din cauza poleiului, sunt numeroase persoane care au nevoie de ajutor, au contuzii, fracturi”, a declarat Mihai Polinschi, directorul SAJ Galați.

În Brăila se intervine cu 32 de utilaje, în special pe drumurile din sudul județului. De asemenea, a fost impusă o restricție de trafic și o porțiune de drum a fost blocată din cauza unui accident.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza poleiului 2 autotrenuri au derapat şi s-au aşezat de- a curmezişul suprefeţei de rulare pe DN2B Buzău –Brăila, blocând traficul pe raza comunei Gălbinaşi. Reamintim că, din cauza poleiului circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, a fost restricţionată pe DN2B Buzău –Brăila”, a anunțat Poliția Română.

Nici veștile care vin de la meteorologi nu sunt foarte bune. Până vineri, la ora 14.00, este în vigoare un cod galben de ploi însemnate cantitativ în nordul și vestul Olteniei și în nordul Munteniei și intensificări ale vântului și polei în centrul și nord-estul Munteniei și în sud-estul Moldovei. Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie în regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă cuprinse în general între 10 și 25 l/mp. În centrul și nord-estul Munteniei și în sud-estul Moldovei vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 50…70 km/h și se va semnala polei. În plus, în județele Galați și Brăila este cod portocaliu de depuneri semnificative de polei valabil până joi, la prânz.


Distribuie articolul

You May Also Like