Ghidul Bunelor Eco-Maniere e gata!

Distribuie articolul

Suntem informați de Agentia pentru Protecția Mediului Galați de noua inițiativă din domeniul educației de mediu.


Patrula de Reciclare lansează Ghidul Bunelor Eco-Maniere, un e-book gratuit despre obiceiuri responsabile pe 10 teme de mediu, cu exemple concrete de la echipele de copii și profesori din program. Îl puteți descărca de mai jos!


• Pot trăi mai sustenabil, mai prietenos față de Planetă? Ce ar trebui să fac ca să reduc pol-uarea sau să contribui la lupta contra crizei climatice? Contează, oare, ce fac eu sau familia mea? Ce aș putea schimba la stilul meu de viață? Ce lucruri bune se întâmplă în România, când e vorba de protejarea mediului? Avem răspunsuri la toate aceste întrebări și chiar la mai multe! Citește mai departe!


Ghidul bunelor Eco-Maniere este, cel mai probabil, primul „manual” de educație de mediu creat în colaborare cu beneficiarii programului Patrula de Reciclare. Zeci de echipe din grădinițe, școli și licee din toată țara povestesc despre schimbările pe care le-au produs în propriile școli, familii și comunități, în cadrul programului.


O echipă editorială de 10 autori a lucrat timp de 10 luni pentru a crea 10 povești de succes, din sutele de exemple de bune practici implementate de Patrulele din toată țara. Ghidul abordează 10 teme legate de protejarea mediului parcurse de-a lungul celor 10 ani de educație de mediu. Pe scurt, vorbim despre: reducerea cantității de gunoi, prin colectarea selectivă a diferitelor categorii de deșeuri (ambalaje, aparate electrice, alte tipuri), refolosire creativă sau donații caritabile; economia de apă și energie; evitarea risipei de mâncare; lupta contra poluării datorate plasticului; regenerarea ecosistemelor prin plantări și împăduriri; ecologizarea locurilor naturale afectate de deșeuri.


Ghidul Bunelor Eco-Maniere are o abordare inovatoare deoarece nu spune numai ce ar trebui să facem, ci mai ales ce au făcut, concret, copiii și profesorii voluntari.

Astfel, pe lângă informații și sfaturi practice, acest ghid este o colecție de soluții și acțiuni care funcționează, adaptate la situații reale de viață și la contexte locale diferite.


Distribuie articolul

You May Also Like