Georgică și-a ales jucăria preferată: Garda de Mediu

Distribuie articolul

 

 

Anul acesta instituția în cauză a fost condusă în mod evident pe persoană fizică, sau mă rog, pe cotonogeală politică.

S-au perindat mai mulți șefi, interimari ori pe perioadă limitată, însă nimeni nu a reușit să-și impună expertiza.

Au fost în timp anumite năzdrăvănii, cu siguranță unice în anii de democrație prin instituțiile publice gălățene, și am scris pe larg episodul cu caftingul dintre Sorin Dănăilă, fostul comisar șef și un coleg de-al său, chiar în incinta Gărzii de Mediu. Un caz care s-a rezolvat cum s-a rezolvat. Adică prost.

Acum, ceea ce am observat că se petrece la Garda de Mediu, chiar pe parcursul întregului an ar fi modul total discreționar al managementului, fix ca la un SRL.

Pe scurt, la partidul ce dă conducerea acestei instituții, adică PNL, se dă o directivă neprotocolară care sună cam la modul următor: îi cocoșezi cu controale și evident contravenții pe primarii PSD iar la ai noștri, le dai doar Bună ziua!

Sunt unități administrativ teritoriale ce au fost controlate și evident amendate și de două ori în acest an, iar ca exemple am da Vârlezi și Frumușița, ambele cu primari PSD (25000 – 45000 lei), iar pe la altele ca Barcea și Drăgănești, cu primari PNL, Garda de Mediu nici nu a trecut în 2023.

Am cerut un punct de vedere de la actualul comisar șef interimar al Gărzii de Mediu Galați, Liliana Cornea, domnia sa rugându-ne să facem o „hârtiuță” cu solicitarea ziarului, la care urmează să ne răspundă în termen legal (30 de zile).

Apăi, „Lady in green”, ziarul nu funcționează ca și cum ai ține Postul Crăciunului, să ne furnizezi niște informații elementare în regim de „La anul și la mulți ani!”.

Solicitasem o situație completă a sancțiunilor pe care Garda de Mediu le-a aplicat în acest an. Adică, instituția pe care interimata în cauză chipurile o conduce.

Ar mai fi o variantă, dar acolo suntem pe seen, și ne referim la președintele PNL Galați, George „Georgică” Stângă. În mod evident, contabilizarea sancțiunilor aplicate de Garda de Mediu, ar putea fi și la domnia sa.

Dar, să nu umblăm după cai…tot verzi.

Acum, oricărui copil dacă îi iei jucăria preferată, bocește din toată ființa, iar noi, ca buni creștini, in plin post al Crăciunului, n-am vrea să-l tulburăm prea tare.

Oricum, Georgică circulă cumva pe contrasens în această zonă pentru că el altoiește în definitiv nu un primar sau altul din, până la urmă un partid aflat într-o oarecare relație de amiciție, dacă nu coaliție, ci comunități întregi. Deci, mai pe înțelesul domniei voastre, sunteți tartorul destructurării parțiale a bugetelor locale de la unele UAT-uri din județul Galați. Capisci?

Ca să-ți pui individul sau individa pe care ai urcat-o pe o funcție vremelnică să le ia comunităților respective din puținul ce îl au, iar apoi peste câteva luni să-i vizitezi prin nu știu ce campanii să le promiți diverse, asta nu e decât ticăloșie.

Păi, bre nea Georgică, spuneai electoral că nu te duci să vorbești cu…”ăia”, că ar fi prost crescuți! Serios? Ce-ar urma oare după cartonașul galben primit de la conducerea centrală a partidului, de față cu adversarii politici locali? O mai fi vreunul intermediar, așa mai portocaliu, ori intri direct pe roșu?

Dacă la PNL n-am avut prea mari „succesuri” în a dialoga pe temă, am solicitat un punct de vedere de la președintele Consiliului Județean, Costel Fotea.

„Evident nu este o echitate. Toți ne dorim să trăim într-un mediu curat dar nu-ți poți bate joc de o comunitate doar că ție nu-ți place primarul sau că acesta este din alt partid. Ce faci dacă aplici într-o unitate administrativ teritorială două sau trei sancțiuni de 25 000 sau 45 000 de lei?  Distrugi voit acea comunitate prin privarea investițiilor, iar rezultatul este că vom avea comunități dezvoltate și unele nedezvoltate. Acum sunt și căi de atac pentru a fi contestate și este bine acest lucru pentru că au fost și abuzuri, un caz fiind de o sancțiune dată unui UAT pentru o problemă de pe o proprietate privată. Aici putem vorbi și de competență. Sper ca această campanie va înceta și se va reveni la o politică corectă față de toate comunitățile locale” a mai declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

 


Distribuie articolul

You May Also Like