Circ la PSD: pesediștii brăileni ar putea fi obligați să-l susțină pe gălățeanul Dan Nica la alegerile europarlamentare

Distribuie articolul

Nu-i ușor să fii pesedist. Frecvent trebuie să mergi pe sârmă, să te ascunzi de popor și să înghiți broaște. Câteodată, în meniul impus de conducerea centrală a partidului apar ditamai broaștele râioase, otrăvitoare și hidoase. Pesediștii brăileni, de exemplu, s-au trezit cu beleaua în farfurie zilele trecute, imediat după ce vrânceanul Marian Oprișan a anunțat că regiunea Sud-Est a PSD îl susține pe gălățeanul Dan Nica pentru alegerile europarlamentare.

După ce s-au uitat în jur și au realizat că fac parte din regiunea indicată de Oprișan, pesediștii brăileni s-au făcut că nu înțeleg în ce rahat s-au băgat sau i-au băgat alții. Unii au negat informația, alții au spus că PSD Brăila are propriul candidat, iar cei mai mulți au băgat telefoanele și capetele în nisip.

Este de notorietate faptul că pe la Brăila pozele cu Dan Nica sunt „interzise”, iar declarațiile în care apare numele șefului PSD Galați sunt frecate cu usturoi. Brăilenii îl urăsc cu sinceritate pe Nica și îl acuză că le-a tras de sub picioare terenul pe care este construit cartierul Cantemir. De aceea, candidatura lui Nica din partea organizațiilor din sud-est, inclusiv din partea filialei brăilene, are efect de bombă cu rahat peste imaginea și blazonul PSD Brăila. Ițele sunt cu atât mai încurcate cu cât la sfârșitul săptămânii, la organizația brăileană vor avea loc alegeri, iar gurile rele spun că viitorul șef al filialei va fi constrâns de Liviu Dragnea să-l susțină pe Nica.

Așa se întâmplă când stăpânul se înconjoară de slugi. Conform tradiției, vătaful le dă sclavilor câteva palme după ceafă, apoi îi pune să frece wc-ul electoral și la final îi face de râs în fața  poporului. Scenariul nu ar fi fost posibil dacă statul paralel nu-l înghițea pe Mihai Tudose: atunci ar fi avut cine să-i arate obrazul lui Liviu Dragnea și să-i dea de cap broască râioasă băgată în meniu.

Distribuie articolul

You May Also Like