20.000 de euro lunar pentru dantura cazurilor sociale. Bețivii și drogații nu sunt acceptați

Distribuie articolul

Elevii săraci, persoanele fără venit sau pensionarii din căminele pentru vârstnici au un motiv de bucurie: nu doar că se va uita cineva în gura lor, dar le va rezolva și problemele medicale.

Primăria a alocat în medie 94.000 de lei/ lună, până la sfârșitul anului, pentru serviciile oferite de Centrul de Medicină Dentară Socială. În total este vorba de 376.219 lei pentru perioada 01 septembrie – 31 decembrie 2018.

Sunt vizați în total 2.751 de beneficiari (1.271 elevi până în 18 ani, 837 adulți cu vârste între 18și– 65 ani și 643 pensionari. Toți sunt cuprinși în 20 de instituții ce oferă asistență socială, cei mai mulți (1.169) fiind de la Serviciul Public de Asistență Socială.

Chiar dacă se află pe listă, există câteva condiții pe care trebuie să le îndeplinească: să nu se prezinte beți sau drogați la medic.

”Nu pot beneficia de serviciile oferite persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice şi a drogurilor, aflate în episod psihotic, precum şi persoanele care au beneficiat de servicii de asistenţă de medicină dentară în cadrul centrului, dar fara finalizarea nejustificată prin acte doveditoare a tratamentului”, se arată în Hotărârea Consiliului Local Galați.

Pentru că fondurile nu ajung pentru tratarea tuturor, vor beneficia de tratament conform criteriilor de eligibilitate stabilite de Direcţia de Asistenţă Socială Municipiului Galați şi în baza listei de aşteptare.

De asemenea, trebuie să semneze că sunt de acord să fie cobai medicali.

”Îmi exprim acordul pentru participarea la învăţământul medical şi pentru ca informaţiile de specialitate despre starea de sănătate să fie folosite în procesul de învăţământ, aceasta fiind dorinţa mea, pe care mi-o exprim în deplină cunoştinţă de cauză”, se arată în Acordul pacientului, pe care beneficiarii trebuie să îl semneze.

Înfiinţat în fosta Policlinică Municipală, Centrul de Medicină Dentară Socială este administrat de Asociația „Centrul Universitar de Medicina Dentară al Municipiului Galați”.

Inițiativa i-a aparținut medicului și profesorului Aurel Nechita, decan al facultății de Medicină și Farmacie din Galați, fost deputat PSD și secretar de stat în Ministerul Sănătății.


Distribuie articolul

You May Also Like