Frigul din urmă cu două ierni ne mai costă 3,1 milioane de lei

Distribuie articolul

Frigul îndurat de gălățeni în iarna 2017 – 2018 nu a fost unul deloc ieftin. O ultimă factură, de 3,1 milioane de lei, va ajunge pe masa aleșilor locali în această săptămână.

Dacă vor fi de acord să achite și această tranșă, suma totală pe care o va primi Calorgal de la bugetul local se va ridica la 10 milioane de lei.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din această săptămână se află și o Hotărâre privind ”aprobarea acoperirii parțiale a pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație în sistem centralizat din Municipiul Galați”.

Concret, este vorba de peste 3,1 milioane pentru perioada decembrie 2017 – martie 2018.

”Ca urmare a prestării serviciului public de distribuție și furnizare a energiei termice furnizată populației, pentru perioada decembrie 2017 – martie 2018, Societatea Calorgal S.A. Galați înregistrează pierderi induse, reprezentând cheltuieli neacoperite conform Notei de prezentare întocmită de societate și a Structurii pe elemente de cheltuieli. Față de cele prezentate, propun aprobarea acoperirii pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice în sistem centralizat, din Municipiul Galați”, se arată în referatul de aprobare semnat de primarul Ionuț Pucheanu.

În total, ar fi vorba de subvenții de la bugetul local 10 milioane de lei, primele două tranșe, de 3,8 și 3,1 milioane fiind aprobate în lunile mai și iulie ale acestui an.


Distribuie articolul

You May Also Like