Gata cu glumele:premierul Mihai Tudose îi arată bățul primarului Ionuț Pucheanu

Distribuie articolul

Premierul Mihai Tudose intervine în scandalul provocat de terenul din cartierul Dimitrie Cantemir. Într-o declarație preluată de jurnaliștii brăileni de la Obiectiv Vocea Brăilei, prim-ministrul spune că „Primarul Galaţiului ar trebui să se preocupe de reintrarea cât mai grabnică în legalitate în ceea ce priveşte sutele acestea de hectare pe care Galaţiul le-a primit prin hotărâre de Guvern cu un scop foarte precis: construcţia de locuinţe”.

Cel mai hâtru brăilean în viață s-a supărat rău tare și sugerează că Galațiul ar putea pierde aproape toată suprafața de teren din cartierul D.Cantemir. În plus, premierul Tudose asmute organele de control pe edilii gălățeni. „Îi mulţumesc primarului Pucheanu că a recunoscut public că, în plus faţă de cele 655 de hectare pe care Guvernul i-a cerut deja să le înapoieze statului, primăria Galaţi a folosit, tot în agricultură, alte 300 de hectare. În acelaşi context, eu nu înţeleg ce fac organele statului cu privire la acest aspect care înseamnă schimbarea ilegală a destinaţiei unor terenuri şi încasarea ilegală a unor venituri care se cuveneau primăriei Vădeni din judeţul Brăila. Să fim bine înţeleşi: nu reacţionez aşa pentru că sunt brăilean ci în calitate de prim-ministru. Vom ţine cont, aşadar, de informaţiile primite de la primarul Galaţiului, ceea ce sper că vor face şi instituţiile statului”, a declarat premierul Mihai Tudose, potrivit presei brăilene.

Reacția premierului vine la câteva zile după ce proiectul de hotărâre privind soarta terenului din Cantemir a fost scos de pe ordinea de zi a Consiliului Local Galați. Atunci, aleșii gălățenilor au explicat că au nevoie de explicații suplimentare de la Guvern pe baza solicitării.

Discuțiile despre D.Cantemir au apărut după ce brăilenii au făcut o plângere iar Guvernul a aprobat un memorandum prin care se solicită revenirea în proprietatea statului a terenului aflat lângă blocurile din cartierul ANL. Este vorba despre o suprafață de 655 ha, care în prezent este folosită în agricultură, fiind dată în arendă de Primăria Galați. Autoritățile brăilene sunt nemulțumite de faptul că terenul care le-a aparținut până în 2002 nu a fost folosit de gălățeni pentru construcția de blocuri. Partea gălățeană se apără și spune că utilizarea terenului în scopuri agricole s-a făcut la solicitarea unor instituții de control. Documente doveditoare au fost trimise la Guvern, susțin reprezentanții municipalității gălățene. Dacă va intra în posesia terenului, Guvernul îl va da Consiliului Județean Brăila sau comunei Vădeni.

Noi nu știm cine are dreptate dar cu siguranță terenul va fi tot pârloagă dacă va rămâne al Primăriei Galați sau dacă va ajunge în zestrea brăilenilor. În rest, despre metropola Dunărea de Jos să auzim numai de bine!


Distribuie articolul

You May Also Like