Primăria Galați îi minte pe cetățeni pe banii lor. Cât a plătit municipalitatea pentru un articol cu minciuni în presa centrală

Distribuie articolul

Primăria Galați plătește, cu banii gălățenilor, articole laudative în presa centrală. Deoarece nu au apărut prin ziare și la televiziuni decât cu subiecte de scandal, edilii Galațiului au decis că este momentul pentru o schimbare.

Iar schimbarea îi costă supărător de mult pe gălățeni. În plus, articolul apărut luni, 16 septembrie, în revista Capital conține o minciună mare cât leafa primarului Ionuț Pucheanu.

În ultimii ani, Primăria Galați și-a făcut loc în presă centrală doar cu subiecte precum orașul fără apă caldă și încălzire, plaja Jungle Splash cu covată, sex, droguri, păcănele și morții debarcați de pe vasele de croazieră, parcul industrial fără investitori sau spațiul verde betonat.

Edilii s-au săturat de imaginea șifonată așa că au băgat mâna în buzunar și au decis să schimbe lucrurile. Bineînțeles, tot la nivel de imagine pentru restul este mai complicat.

Problema este că au băgat mâna adânc în buzunarul gălățenilor și au plătit o serie de articole laudative în presa centrală la wall-street.ro, capital.ro, businessmagazin.ro și manager. ro.

Nu este nimic ilegal să faci campanii de imagine. Totuși este cam nașpa să plătești o căruță de lovele, bani publici, ca să te lauzi prin târg. Conform datelor de pe internet, pentru 14 articole Primăria plătește peste 80.000 de lei (aproape 6.000 de lei pentru un articol).

Sub titlul „Municipiul Galați, surpriza estului la capitolul fonduri europene”, ziarul Capital publică un articol nesemnat, plin de laude la adresa Primăriei Galați.

Trecând peste faptul că majoritatea laudelor sunt pentru proiecte binevenite care URMEAZĂ să fie realizate (Spitalul de Copii, Maternitatea, Spitalul de Psihiatrie, axa Siderurgiștilor, 1 Decembrie 1918, Traian Vuia, Bld. Milcov, Henri Coandă și Bld. George Coșbuc, școli reabilitate, o grădiniță nouă, înnoirea parcului auto Transurb, Smart city, situl arheologic de la Barboși), articolul începe cu o mare minciună.

Scribul plătit din banii gălățenilor spune că Primăria Galați construiește drumul de centură al orașului în parteneriat cu Consiliul Județean.

„Drumul de Centură – investiție majoră pentru fluidizarea traficului
Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură, în valoare de aproximativ 28,5 milioane de euro, aflat în implementare la Galați, vizează modernizarea și extinderea Drumului de Centură, o șosea care va fi transformată radical, pentru a face față fluxului mare de mașini. În plus, șoseaua va avea un pod spectaculos de 600 metri lungime, dar și piste destinate bicicliștilor, ca răspuns la nevoile traficului actual, grație acestui proiect de anvergură derulat de Primărie în parteneriat cu Consiliul Județean.” (sursa Capital, 16 septembrie)

Gălățenii știu că centura ocolitoare a orașului este un proiect derulat de Consiliul Județean. Șoseaua a fost preluată din administrarea Primăriei în cea a Consiliului, tocmai pentru că municipalitatea nu știa ce să facă cu ea.

În plus, „parteneriat” este un cuvânt electoral, în condițiile în care lucrarea (conceptul, proiectul, licitațiile, munca) aparține Consiliului, iar Primăria nu face decât să se îngrijească de subtraversarea utilităților și de realizarea conexiunilor cu infrastructura orașului, în cadrul unui proiect separat, fără fonduri europene.

Faptul că Primăria îi minte pe cetățeni nu reprezintă o premieră. De data asta îi minte pe banii lor. Mai mult chiar, este penibil faptul că Primăria condusă de un pesedist (Ionuț Pucheanu) îi trage preșul de sub picioare Consiliului Județean, instituție condusă de alt pesedist (Costel Fotea). Interesantă o să fie următoarea ședință de partid!


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns