(Re)apar trenurile supraetajate în transportul feroviar de călători

Distribuie articolul

Autoritatea de Reformă Feroviară a lansat o consultare de piață pentru achiziția de rame electrice regionale (RE-R2). ARF vrea să cumpere, astfel, alte trenuri, destinate de data aceasta rutelor suburbane și regionale, unele fiind supraetajate.

ARF a publicat, zilele trecute (miercuri, 27 februarie), în platforma de achiziții publice SEAP, un anunț de consultare a pieței pentru obținerea unei valori estimative unitare pentru o ramă electrică, în vederea achiziției de rame electrice destinate transportului feroviar de călători, pe rutele suburbane și regionale (RE-R) și o cotație pentru mentenanța acesteia pentru o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de extindere la 30 ani. Mai exact, ARF dorește obținerea unei valori estimative unitare pentru achiziția ramelor electrice de scurt parcurs (RE-R), pe unul sau două nivele (în funcție de designul adoptat).

Așa cum se precizează în anunț, procedura de consultare a pieței se desfășoară online, iar operatorii economici interesați pot transmite prețuri estimative, precum și orice recomandări și opinii pănă la data de 14 martie 2024.

Consultarea se va încheia pe data de 20 martie 2024, mai multe detalii, inclusiv specificațiile tehnice, fiind disponibile pe pagina anunțului.

Ulterior procesului de consultare, ARF va finaliza studiul de fezabilitate pentru stabilirea exactă a cantităților și rutelor de utilizare în Faza I și, în calitate de autoritate contractantă, va demara procedura de achiziții, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.


Distribuie articolul

You May Also Like