„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” în Galați

Distribuie articolul

A debutat „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” – ediția 2024, cu activități dedicate siguranței copiilor. Polițiștii de prevenire, alături de reprezentanții organizațiilor de susținere, au desfășurat primele activități de informare din acest an, cu discuții prin școli și o întâlnire între poliție și părinți, adulții fiind, de altfel, printre primii care trebuie să conștientizeze în privința importanței creșterii copiilor cu spirit civic și în afara preocupărilor violente sau imorale. Proiectul va dura până pe 24 mai, scopul declarat fiind creșterea gradului de siguranță individuală și comunitară. Prima zi a fost dedicată celor mici, ca potențiali delincvenți sau victime și s-a concentrat pe discuții în școli, cu elevii, dar și cu părinții și cadrele didactice. Punctele de interes – educația rutieră, prevenirea traficului de persoane și consumul de droguri.

Siguranța copiilor este un domeniu prioritar de acțiune pentru toate instituțiile și organizațiile, iar diversitatea situațiilor care pot prezenta un risc de victimizare reclamă un efort conjugat și sistematic atât din perspectiva prevenirii, cât și a combaterii.

Miercuri, 22 mai, polițiștii vor veni în mijlocul publicului în încercarea de combate violența domestică, iar joi, 23 mai, se va acționa pentru creșterea vigilenței împotriva hoților de orice fel. Ultima zi, vineri, 24 mai, va fi dedicată prevenirii disparițiilor minorilor, în special a plecărilor voluntare.

Inițiată în 2006, ”Săptămâna Prevenirii Criminalității” a devenit o manifestare care favorizează apropierea instituției de comunitate și diseminarea mesajelor preventive către un număr cât mai mare de persoane, în scopul creșterii gradului de siguranță atât în plan individual, cât și la nivel comunitar.


Distribuie articolul

You May Also Like