Galațiul este „Best Electric City”

Distribuie articolul

Nissan Aryia este câștigătorul Best Electric Car în România 2023 și Municipiul Galați la categoria Best Electric City

Municipiul Galați a primit, săptămâna aceasta, distincția „Best Electric City”, în cadrul unui eveniment care a avut loc la sediul Ministerului Mediului. Este vorba despre un premiu acordat pentru programul de instalare a stațiilor de încărcare a mașinilor electrice.

Competiția Best Electric Car a dezvoltat un parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și în 2023 a acordat, pentru a doua oară, premiul Best Electric City în Romania, pentru cel mai prietenos oraș cu mașinile electrice, din punct de vedere al infrastructurii publice de încărcare. Acest premiu este destinat marilor aglomerări urbane, prioritare pentru descongestionarea traficului și reducerea poluării.

Ministrul Barna Tánczos a acordat premiul Best Electric City Municipiului Galați, reprezentat prin primarul Pucheanu Ionuț, care a vorbit despre infrastructura orașului și planurile privind proiectele care susțin mobilitatea electrică în localitate, unde există deja 46 de stații pe domeniul privat și alte 145 de stații noi se află în implementare. În 2022, Municipiul Suceava, cu o rețea de 28 de stații publice de încărcare a mașinilor electrice, a câștigat categoria Best Electric City.

”Este un moment frumos, sărbătorim astăzi un model de mașină electrică și sărbătorim un oraș care va fi Best Electric City. Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor a susținut această competiție încă de la prima ediție.

Așa cum am mai afirmat, logica acestei colaborări este foarte simplă: Best Electric Car in Romania completează perfect activitatea MMAP în zona mașinilor electrice, pune în legătură directă cel mai înalt factor de decizie pe probleme de mediu cu importatorii de astfel de automobile nepoluante.

Pactul verde european înseamnă o mobilitate durabilă, o mobilitate durabilă în Europa și trebuie să ne pregătim pentru acest lucru, iar pentru noi, pentru România, Green Deal înseamnă reducerea emisiilor de carbon inclusiv prin reducerea emisiilor în mobilitate, în transport și în viața noastră de zi cu zi. Prin reducerea de emisii de carbon și de gaze cu efect de seră, garantăm o viață mai sănătoasă, un mediu mai sănătos pentru noi, cetățenii. România merge hotărât în această direcție, avem programe finanțare care vizează transformarea mobilității într-o mobilitate electrică, programe care sunt gândite pe termen lung.” a mai precizat ministrul Mediului în cadrul ceremoniei.


Distribuie articolul

You May Also Like