Cadou pentru comunitate: baza Siderurgistul a fost cedată fără bani de combinat Primăriei Galați

Distribuie articolul

Baza sportivă Siderurgistul a ajuns în proprietatea Primăriei Galați. Miercuri, 14 iunie, a fost semnat un protocol prin care combinatul siderurgic Arcelor Mittal a cedat complexul municipalității gălățene. Totul este gratuit.

Complexul sportiv este așezat pe o suprafață de 44.000 mp, are instalație de nocturnă și o sală cu două terenuri de handbal, un teren de fotbal cu suprafaţă sintetică și tribună, terenuri pentru tenis de câmp, minifotbal, volei și baschet, săli de forţă, dar şi clădiri administrative. Totul este evaluat la 30 de milioane de lei. Construcţia bazei sportive a început în anul 1998 şi a fost finalizată în 2001.

Primăria vrea să deschidă baza pentru toți gălățenii. Pentru asta, însă, este nevoie de investiții semnificative, iar bani nu prea sunt.

„Sala are mici probleme de infrastructură care vor fi remediate, dar toate acestea nu pot fi făcute peste noapte, este nevoie de un studiu în prealabil. Până acum nu l-am putut face pentru că nu eram proprietari. Prima etapa este de punere în siguranţă a colţului din dreapta şi evident a terenului de fotbal care şi el este afectat. Să nu vă aşteptaţi ca toate lucrurile să se întâmple peste noapte pentru că fizic nu este posibil aşa ceva, dar vreau să aveţi încredere că municipalitatea se va ocupa îndeaproape de acest subiect”, a spus primarul orașului Galați, Ionuţ Pucheanu. 

Ceremonia de astăzi nu reprezintă o surpriză: în ultimii ani ArcelorMittal Galați a încercat să scape de proprietățile care nu au legătură cu producţia de oţel. Următorul pe listă ar putea fi stadionul Oțelul: pentru cea mai cunoscută bază sportivă din oraş reprezentanții combinatului sunt dispuși să negocieze un contract de vânzare-cumpărare cu Primăria.


Distribuie articolul

You May Also Like