Galațiul sărbătorește 204 ani de la nașterea lui Alexandru Ioan Cuza

Distribuie articolul

Mâine, municipiul Galați sărbătorește 204 ani de la nașterea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, figura emblematică a Unirii Principatelor Române. Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galați organizează, de la ora 11.30, evenimentul comemorativ „Alexandru Ioan I-ul Cuza – Domnitorul și Omul”, invitând comunitatea gălățeană să descopere atât realizările politice, cât și trăsăturile personale ale domnitorului.

Cuza, cunoscut pentru rolul său crucial în modernizarea statului român, și-a petrecut o parte importantă din viață în Galați, orașul unde familia sa a achiziționat o proprietate transformată astăzi în Muzeul „Casa Cuza Vodă”. Acest spațiu cultural, recent restaurat și redat circuitului cultural de Consiliul Județean Galați, oferă vizitatorilor o fereastră spre viața și epoca în care Cuza a trăit.

Cuza a fost pârcălab de Galați și reprezentant al Galațiului în Divanul ad-hoc de la Iași. Așadar, elevii de la Școala Gimnazială nr. 26 din Galați vor face prezentări despre viața și munca lui Cuza. Vor vorbi despre cum a contribuit el la formarea României moderne și despre ce fel de om a fost.

Evenimentul se ține la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, pe strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 80. Este o ocazie bună pentru toată lumea să învețe mai multe despre istoria României și să-l cunoască mai bine pe Alexandru Ioan Cuza.


Distribuie articolul

You May Also Like