Doi militari de la Batalionul „Sfântul Andrei” din Galați au fost răniți în Afganistan. Află AICI numele soldaților

Distribuie articolul

Doi militari români au fost răniți, luni, în Afganistan. Ei se aflau într-o misiune militară a Batalionului 300 Protecția Forței „Sfântul Andrei” Galați. Militarii au fost răniți în jurul orei 2:35, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare în Baza Aeriană Kandahar. Ministerul Apărării Naționale a anunțat incidentul prin intermediul unui comunicat de presă. Se pare că mașina în care se aflau cei doi s-a răsturnat, incidentul fiind anchetat de o comisie a unității militare.

„Pe timpul executării misiunii, mașina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii s-a răsturnat. Cauzele evenimentului sunt în curs de cercetare de către o comisie constituită la nivelul unității”, a anunțat MapN.

Militarii au fost transportați la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. MApN precizează că starea lor de sănătate este stabilă. De altfel, unul dintre militari a fost deja externat, însă va rămâne sub supravegherea echipei medicale a detașamentului românesc. Potrivit presei centrale, militarii răniți sunt caporalul clasa a III-a Laurențiu Bogatu și fruntașul Ionuț Burlacu. Caporalul a fost deja externat, potrivit MapN.

În urmă cu două săptămâni, alți patru militari din Galați și Brăila au fost răniți în regiunea Kandahar din Afganistan. Ei se aflau într-o coloană de  vehicule blindate atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat și cu armament ușor. Atunci, infanteriștii români au acționat conform procedurilor și au respins atacul insurgent, având sprijin terestru și aerian din partea forțelor americane. Cei patru militari răniți în urma incidentului au fost evacuați pe cale terestră către spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toți fiind conștienți și în stare stabilă.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns