„Zilele Basarabiei”, la Galați. Tradiție, unitate și cultură într-o săptămână de sărbătoare

Distribuie articolul

Tradiția continuă și în acest an, la Galați. Tinerii basabeni, aflați la studii aici, se pregătesc intens pentru cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului „Zilele Basarabiei”, care va avea loc în perioada 25-31 martie, – un eveniment anual organizat de Clubul Studenților Basarabeni și Bucovineni „Ștefan cel Mare și Sfânt” din cadrul Ligii Studenților de la Universitatea „Dunărea de Jos”. Săptămâna va fi plină de activități culturale, istorice, artistice și sportive, care celebrează Unirea Basarabiei cu România din 27 martie 1918.

Organizatorii festivalului își propun să promoveze valorile basarabene și să păstreze spiritul românesc. Printre activitățile anunțate de aceștia, se numără competiții sportive precum tenis de picior, fotbal, tenis de masă și volei, organizate între 26-29 martie. Înscrierile pentru aceste competiții sunt deschise până pe 25 martie la ora 12.00. De asemenea, se vor desfășura activități culturale precum un concurs de cultură generală pe 27 martie, un workshop pe 28 martie și evenimentul „100 De Studenți au Spus” pe 29 martie.

Debutând în 2001, „Zilele Basarabiei” s-au impus ca un proiect de tradiție pentru clubul studențesc. Studenții implicați în organizare subliniază că festivalul este mai mult decât o sărbătoare a unității, este o ocazie de a redescoperi și celebra rădăcinile și istoria comună. „Festivalul nu doar că ne unește, dar ne și reamintește de rădăcinile noastre și de legătura cu istoria.”, spun studenții. Ei cred că impactul Festivalului „Zilele Basarabiei” rezonă în întreaga comunitate gălățeană, depășind cadrul academic și ajutând la conservarea spiritului național.


Distribuie articolul

You May Also Like