Galați-Brăila, lumea a treia. Cele două județe sunt în topul regiunilor care au pierdut locuri de muncă în ultimii 10 ani

Distribuie articolul

Diferențele dintre estul și vestul țării sunt din ce în ce mai evidente. Decalajul economic poate fi evidențiat prin numeroase comparații, iar cifrele arată prăpastia apărută între regiunile țării.

La capitolul „locuri noi de muncă”, de exemplu, în vest se fac angajări, în est se desființează posturi.
Potrivit Ziarului Financiar care citează Institutul Național de Statistică, în ultimii zece ani, au fost create locuri de muncă în special în București și în județele Ilfov, Cluj şi Timiş. Angajatorii de acolo au creat 243.000 de noi locuri de muncă în pe¬rioada iunie 2009 – iunie 2018, acestea re¬prezentând 75% din totalul joburile la nivel național.

La polul opus se află cinci județe care au pierdut numeroase locuri de muncă: Hunedoara, -13.700 de angajați, Bacău, -7.700, Ga¬laţi, -7.200 și Brăila, -6.700. În total, sunt 17 județe care au pierdut angajați din 2009 încoace și care fie stagnează, fie regresează din punct de vedere economic.

Uite așa ajungem din nou la politicieni. Județele din această parte a țării nu se pot dezvolta deoarece nu au infrastructură. De la revoluție încoace, prin Moldova alegerile se câștigă cu găleți și pungi cu făină, nu cu autostrăzi și aeroporturi. Nici nu are cine să le facă deoarece pesediștii gălățeni au interese economice la Navrom Bac și nu vor să audă de poduri și tuneluri la Dunăre, așa cum spunea ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

La Brăila, altă poveste: umblă zvonuri conform cărora terenurile pe care vor fi construite picioarele podului și șoseaua aferentă sunt cumpărate de băieți deștepți tot din partidul de guvernământ.

Iar marile obiective și zona metropolitană Dunărea de Jos nu au fost construite tot din cauza unor interese meschine.
Lor trebuie să le mulțumiți pentru halul în care a ajuns zona Galați-Brăila: Nica, Ștefan, Bacalbașa, Durbacă, Dobre, Bunea Stancu…


Distribuie articolul

You May Also Like