Drumul expres Bacău – Galați se oprește la Focșani

Distribuie articolul

La 10 ani de când există un studiu de fezabilitate pentru un drum de mare viteză Galați – Brăila, se mai mișcă ceva în infrastructura rutieră: drumul expres Bacău – Focșani – Brăila – Galați – Giurgiulești. Nu vă repeziți la mașini, că e tot pe hârtie și se oprește la 80 de km de noi.

Într-o ședință a Camerei Deputaților de la finele anului trecut, deputatul USR, Bogdan Rodeanu, a întrebat Ministerul pentru Relația cu Parlamentul care mai este situația drumului expres ce ar urma să lege Giurgiuleștiul de Bacău, traversând implicit și municipiul nostru.

Vestea bună e că s-a mai făcut un pas în această direcție. Vestea prostă e că nu s-a depășit faza documentației, termenul vehiculat este de 2030 iar zona noastră nu e deloc menționată!

„Cu privire la sectorul de drum Focșani – Brăila – Galați – Giurgiulești, contractul de servicii Elaborare studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru drumul de mare viteză Focșani – Bacău a fost semnat în data de 14.11.2018. Pentru contractul de servicii Elaborare studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru drumul de mare viteză Bacău – Pașcani se află în curs de desfășurare procedura de semnare. Contractul de servicii Elaborare studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru drumul de mare viteză Buzău – Focșani a fost semnat în data de 24.09.2019”, se arată în răspunsul oferit de Lucian Șova, ministrul Transporturilor.

Dinspre Focșani spre Brăila – Galați, doar liniște.


Distribuie articolul

You May Also Like