Gălățenii trăiesc în puf. La propriu!

Distribuie articolul

A început de ieri să cadă/Câte un fulg, acum n-a stat…. Deși gălățenii își pregătesc șlapii pentru sezonul estival și pentru complexurile de agrement din alte orașe, părți ale Galațiului arată ca în prag de deszăpezire. Troiene de puf căzut din plopi s-au instalat pe trotuare, la marginea bordurilor și lângă garduri. Iar asta înseamnă vești proaste pentru mulți gălățeni.

Așadar, puful plopilor a dat startul sezonului alergiilor. În următoarele săptămâni, cetățenii care au alergie la puf își vor petrece timpul lăcrimând, strănutând, scărpinându-se și ștergându-și ochii și nasul. Așa se manifestă alergia iar distracția nu poate fi evitată pentru că puf este peste tot: în aer, pe haine, pe obiecte, pe stradă și în casă.

De dragul discuției, medicii le recomandă gălățenilor care au alergie la puf să evite ieșirile pe stradă, mai ales dimineața, și să poarte măști de față care acoperă gura și nasul. Pe listă ar mai fi câteva medicamente antialergice și tratamente pentru inflamațiile nazale, dar Doamne ajută! Și tot de dragul discuției, autoritățile se arată preocupate de problemă. Cu acțiunea este mai greu: plopii nu pot fi tăiați pentru că produc oxigen și scandaluri cu ecologiștii dar nici nu pot fi scuturați de puf, pentru că asta știu ei să facă.


Distribuie articolul

You May Also Like