Colocviul Constructorilor de Nave, într-o nouă ediție, cu o temă de actualitate…practică

Distribuie articolul

Ultima ediție organizată, cu numărul 106, a Colocviilor constructorilor de nave gălățeni (CCN) a fost una de mare interes pentru specialiști dintr-un domeniu care prinde contur în mai multe sectoare de activitate, nu numai construcțiile de nave pe apă: materialele compozite FRP (Fiber Reinforced Plastic), utilizate la ambarcațiuni de dimensiuni reduse, nave civile și militare, în industria aviației și a automobilelor sau în structuri marine (tubulatură). inclusiv în industria de apărare, la confecționarea țesăturilor din fibre de carbon, kevlar și sticlă.

Prezentarea principalelor noutăți din domeniu a ținut o oră și a fost susținută de ing. Mihai Cogălniceanu, absolvent de Nave în 1979, fost coordonator de proiect la ICEPRONAV pentru bărcile de salvare închise și antifoc.

De altfel, în cadrul acestei ediții a fost amintit și proiectul CCN – proiect derulat din 2011, susținut de Bureau Veritas Romania, care a avut la baza tocmai folosirea acestor materiale compozite, atât în scopuri comerciale, navale cât și militare, de apărare și protecție.

Ediția CCN 106 a avut loc vineri, 5 aprilie, de la ora 11.00, în sala D01 a Facultății de Arhitectură Navală.


Distribuie articolul

You May Also Like