Județul Galați va fi îngropat în gunoaie. Începând de sâmbătă în numeroase comune nu va mai fi ridicat gunoiul menajer

Distribuie articolul

Sunt din nou probleme cu gunoiul menajer produs în localitățile din județul Galați. Deoarece reprezentanții rampei de gunoi din județul Brăila la care apelau cele mai multe comune și orașe din Galați a anunțat că nu mai primește transporturi începând de pe 1 mai, în numeroase comunități gălățene acest serviciu public a fost suspendat.

„Începând cu data de 05.05.2018 activitatea de colectare a deșeurilor menajere efectuată pe raza comunei Slobozia Conachi în fiecare zi de sâmbătă va fi sistată temporar ca urmare a imposibilității depozitării deșeurilor la rampa Muchea Brăila. Ne cerem scuze pe această cale și vă rugăm să înțelegeți că până la reglementarea situației ne aflăm în incapacitatea de a ne onora această obligație față de dumneavoastră”, a anunțat pe FB Consiliul Local al comunei Slobozia Conachi.

Pentru a nu transforma județul într-un focar de infecție, autoritățile județene au inițiat discuții cu reprezentanții unei rampe de gunoi aflată între orașele Bârlad și Vaslui. Problema va fi rezolvată în cel mult două săptămâni iar gunoiul gălățenilor va fi transportat în județul Vaslui, anunță conducerea Consiliului Județean Galați.

Municipiul Galați este ferit de această criză a gunoiului. În groapa de lângă oraș sunt depozitate deşeurile colectate din municipiul reşedinţă de judeţ şi din cinci comune limitrofe. În paralel, subiectul amenajării unei rampe de gunoi în centrul județului a revenit în atenția publică. Groapa care va acoperi necesitățile tuturor comunelor gălățene se va construi la Valea Mărului până la finalul anului 2019, anunță reprezentanții Consiliului Județean Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like