Gălățenii pot afla din mediul virtual ce calitate are aerul pe care îl respiră în realitate

Distribuie articolul

Zilele trecute, Ministerul Mediului a lansat o pagină de internet care oferă informații despre calitatea aerului în toate zonele ţării. De asemenea, la adresa www.calitateaer.ro se găsesc informaţii detaliate cu privire la principalele substanţe care afectează sănătatea oamenilor.

Site-ul guvernamental este dedicat informării publicului în timp real, privind parametrii de calitate a aerului, monitorizați în cele peste 100 stații de pe toată suprafața României care alcătuiesc Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA). Informațiile sunt actualizate permanent.

În ceea ce-i privește pe gălățeni, informațiile despre calitatea aerului sunt furnizate de cinci stații montate în orașele Galați și Tecuci.

Prima stație este amplasată în zona Inelului de Rocadă și monitorizează efectele traficului asupra aerului. A doua stație se află la Spicu și stabiliște calitatea aerului într-o zonă rezidențială, la fel ca echipamentul montat pe bulevardul Dunărea. A patra monitorizare se face pe strada Traian, la Metro: aceasta urmărește calitatea aerului într-o zonă aflată la periferia unei aglomerări urbane. Ultima stație se află în orașul Tecuci, pe strada 1 Decembrie 1918.


Distribuie articolul

You May Also Like