Atenție! Începe „Studențiada”!

Distribuie articolul

În perioada 16-22 octombrie 2017 va avea loc cel mai mare festival studențesc organizat la nivel național și anume: ,,Studențiada”. Acest proiect a luat ființă încă din anul 2006, când Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR) a determinat peste 5.000 de tineri să participe, timp de o săptămână, la diverse activități extracuriculare, atingându-și încă de pe atunci scopul festivalului: dorinţa de a veni în întâmpinarea nevoii de socializare, distracţie şi creativitate a tinerilor, precum şi de a le oferi o experienţă studenţească de neuitat.                        

De la an la an, numărul studenților care și-au arătat interesul pentru acest festival a crescut considerabil, iar din acest motiv, Societatea Studenților Mediciniști Galați (SSMG) în parteneriat cu AIESEC Galați și Liga Studenților Basarabeni din Galați (LSBG) și-au unit forțele pentru a duce mai departe tradiția festivalului și la Galați.          

                                                                         

Organizatorii evenimentului și-au propus să ofere studenților o săptămână plină de activități inedite, menite să îi ajute să deprindă competențele necesare dezvoltării individuale, cât și profesionale și să sublinieze rolul important pe care tinerii îl au ca cetățeni, oferindu-le șansa de a se cunoaște, de a interacționa și de a se implica în proiecte comune. Cele 7 zile sunt dedicate educației, sănătății, culturii, sportului, dar și distracției.

Anul acesta, „Studențiada” se focusează pe patru mari evenimente naționale: „Suntem toți egali”- un flashmob menit să susțină evaluarea unitară a studenților (programă identică pentru specializări, indiferent de centrul universitar din care facultatea face parte (sistemul Bologna)); „Mișcarea studențească”- promovarea sportului în rândul tinerilor, prin diverse competiții; Conferințe la nivel național „STUDTALKS”- prin care studenții pot interacționa cu oameni de afaceri, antreprenori care au reușit să se remarce profesional în orașul unde s-au născut și le pot împărtăși experiențele, precum și o Campanie Națională de Donare de Sânge- „Sângele înseamnă viață”, aceasta fiind implementată la inițiativa  Societății Studenților Mediciniști Galați, organizație membră cu drepturi depline a UNSR.           

Tot în cadrul festivalului, studenții din campus vor putea participa la proiectul „Prețuiește viața”, desfășurat pe parcursul a două zile- pe 18 și 19 octombrie, prin care aceștia pot afla de la voluntarii SSMG cum se acordă primul ajutor în caz de obstrucția căilor respiratorii sau stop cardio-respirator, dar și cum să efectueze corect bandaje și pansamente sau să ia tensiunea. Cursurile vor avea atât parte practică, cât și teoretică, iar toți participanții vor primi la finalul acestora câte un certificat.      

Printre alte activități organizate de SSMG, AIESEC și LSBG, la care studenții gălățeni sunt invitați să participe, se numără și  seara de film, City Quest, dar și o petrecere studențească.

„Studențiada este o oportunitate inedită pentru studenții Universității „Dunărea de Jos” din Galați, dar și un mod de a ne răsplăti prin activități recreative voluntarii noștri. Suntem încântați de colaborarea cu celelalte organizații din Galați, căci  impactul evenimentului în comunitate va fi unul de amploare.  Pe parcursul Studențiadei vom încerca să desfășurăm activități pe care poate studenții nu le-ar face în mod normal, și prin care vor învăța să comunice mai ușor și își vor face mulți prieteni, iar aceste lucruri sunt deosebit de utile pentru dezvoltarea personală și profesională. Nu e de ajuns să fi un bun specialist într-un domeniu, trebuie să știi și să interacționezi cu oamenii, ori asta o înveți doar prin acest tip de acțiuni.”, a declarat Valentina Mihalcea, președinte SSMG.

Festivalul Național ,,Studenţiada”  este organizat de Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR),  în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, prin organizații membre din 16 centre universitare din țară: București, Iași, Craiova, Timișoara, Tg. Jiu, Petroșani, Galați, Constanța, Brasov, Târgu- Mureș, Bacău, Târgoviște, Arad, Sibiu, Ploiești și Cluj și îndeamnă tinerii „să învețe să trăiască studențește”!

Activitățile sunt destinate tuturor studenților Universității, iar înscrierile se pot face în următorul formular: https://goo.gl/forms/nvKkVZen6Knqu4Dj2 .

Partenerii locali ai evenimentului sunt: Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, Centrul de Transfuzii Sangvine Galați, Direcția Cămine, Cantine și Proiecte Studențești Galați, Casa de Cultură a Studenților Galați, Cinema 3D Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like