Gălățenii nu respectă măsura privind izolarea la domiciliu. Sute de cetățeni nu au fost găsiți acasă în timpul unui control

Distribuie articolul

Gălățenii nu respectă măsura privind izolarea la domiciliu. Numeroși cetățeni nu au fost găsiți acasă în timpul unui control făcut de inspectorii DSP Galați. Pentru asta ei au primit amenzi în valoare totală de sute de mii de lei.

Miercuri și joi, inspectorii Direcției de Sănătate Publică Galați au făcut verificări în ceea ce privește persoanele izolate la domiciliu și au constatat că majoritatea nu respectă regulile stabilite de autorități. Concret, 132 de persoane din 161 controlate nu erau acasă atunci când au fost verificate de inspectorii DSP. Ca urmare, au fost aplicate amenzi în valoare totală de peste 300.000 de lei.  Alte sancțiuni au fost date pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației. 54 de amenzi au fost pentru întocmite pentru această abatere, valoarea totală fiind de peste 190.000 lei.

„Au fost verificate 161 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse fiind depistate 132 de persoane care nu au respectat interdicția privind deplasarea/libera circulație. Au fost aplicate 132 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 337 000 de lei, toate pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației. de persoane privind modul de respectarea a măsurilor de izolare la domiciliu. Totodată au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale, dintre care 54 au fost pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, valoarea totală fiind de peste 190.000 lei”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Galați.

Conform datelor oficiale, în județul Galați 480 persoane se află în carantină instituționalizată, iar 409 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu. De asemenea, 314 persoane au primit confirmarea că sunt infectate cu virusul COVID-19 dintre care 30 au decedat. Până în prezent, în județul Galați au fost efectuate 1921 de teste.


Distribuie articolul

You May Also Like