Avem mai mulți cultivatori de roșii, în timp ce legumicultorii cu usturoi sunt mai puțini

Distribuie articolul

Direcția pentru Agricultură Județeană Galați informează beneficiarii Programului de Minimis Tomate să urgenteze depunerea Notificării de Control.

În urma depunerii acestei notificări consilierii Direcției pentru Agricultură Județeană Galați și a centrului județean Galați al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură vor verifica cultura de tomate.

Solicitanții trebuie să specifice că au înființat cultura de tomate în conformitate cu prevederile HG 148/2022, în suprafață de 1000 mp și, de asemenea, localitatea de referință. Totodată, trebuie să declare pe proprie răspundere că au marcat suprafața, la loc vizibil, cu o placă indicator cu dimensiunea minimă recomandată de 50×70 cm.

De altfel, la ultima informare făcută publică de reprezentanții DAJG, în județul Galați sunt, în momentul de față sunt 3814 beneficiari de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de susținere a producției de tomate.

Conform documetelor prezentate, se constată o creștere cu 20,96 %, a numărului beneficiarilor în 2022, față de anul trecut.

În monitorizarea DJAG mai sunt, în acest moment, și beneficiarii ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susținere a usturoiului(HG 147/2022). Față de anul trecut, când la nivelului județului Galați erau 13 beneficiari, pe 18,44 de hectare, anul acesta s-a înregistrat o scădere dramatică de 32 la sută printre beneficiari(doar opt fermieri) și de 55% la terenurile cultivate (pe 8,35 ha)


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns