Competițiile sportive, sub semnul întrebării. Relaxarea din luna mai nu va duce la reluarea întrecerilor naționale

Distribuie articolul

Competițiile sportive din România nu se vor relua în luna mai. Este opinia ministrului Sportului, Ionuț Stroe, care a anunțat că măsurile de relaxare pe care Guvernul le va promova la jumătatea lunii mai nu au în vedere și reluarea partidelor din campionatele naționale. Reacția ministrului vine la puțin timp după ce șefii Federației de Handbal au stabilit că meciurile din întrecerile feminine și masculine vor fi reluate pe 31 mai.

Ministrul Stroe a spus că decizia este hazardată motivând și că o asemenea hotărâre trebuie luată în coordonare cu Ministerul Sănătății, cu Ministerul de Interne și cu ministerul pe care îl conduce. Ionuț Stroe a mai spus că prioritatea absolută rămâne sănătatea publică și că reluarea competițiilor sportive trebuie făcută gradual, cu reguli clare, stabilite de specialiști.

„Este o decizie pe care o consider puțin hazardată, nu poți să avansezi niciun fel de dată atât timp cât nu ai un cadru legal care să-ți permită acest lucru. Studiile ne arată foarte clar că sportivii care au acest regim, care practică antrenamente de intensitate sunt mult mai susceptibili la infecții. Cei care organizează competiții trebuie să se gândească la sănătatea sportivilor, la sănătatea participanților, a staffurilor tehnice. Nu se poate, este hazardat să stabilești anumite date competiționale… Dacă tot ar fi să ne gândim la date, apropo de 15 mai, da, într-adevăr, această perioadă s-ar putea să se suprapună cu perioada în care am putea relaxa măsurile acestea extrem de riguroase, adoptate acum o lună și ceva, dar ar fi prematur pentru mine ca ministru să ofer o dată clară pentru că totul depinde de evoluția pandemiei de coronavirus”, a declarat ministrul Ionuț Stroe.

De asemenea, ministrul Stroe s-a declarat împotriva mutării unor meciuri în alte țări. Asta după ce în fotbalul românesc a fost dezbătut scenariul mutării tuturor echipelor din prima ligă în Antalya pentru o perioadă de cantonament și ulterior pentru disputarea finalului de sezon.

„Nu văd de ce Anatalya ar putea să fie o locație care să ofere ceva în plus echipelor din România. Aici am putea să controlăm și procesul de testare a sportivilor înainte de competiții, pentru că să nu-și închipuie cineva că putem merge cu sportivii în alt loc și acolo probabil regulile să fie mult mai lejere sau mult mai îngăduitoare”, a precizat ministrul Stroe.


Distribuie articolul

You May Also Like