Gălățenii nu mai vor borfași în administrație. Inițiativa „Fără penali în funcţii publice” a ajuns la 21.000 de semnături

Distribuie articolul

Organizatorii inițiativei cetățenești „Fără penali în funcţii publice” au anunțat că la Galați s-a depășit pragul de 20.000 de semnături. Potrivit reprezentanților USR Galați, până miercuri, 8 august, la ora 16.00, pe liste erau 21.700 de semnături ale gălățenilor care vor ca în Parlament să fie promovat un proiect de lege privind interzicerea accesului în funcții publice a persoanelor cu condamnări penale.

„…astăzi anunţăm trecerea pragului psihologic de 20.000 de semnături, prag pe care foarte mulţi au crezut că nu va fi atins la Galaţi. Motivaţia că nu se poate face nimic în Galaţi, că e oraş şi judeţ roşu, că nu are sens, că penalii sunt prea mulţi si prea puternici a fost anulată de semnăturile a 21.700 de gălăţeni, până acum. Astăzi, Galaţiul este în primele 10 judeţe din ţară, ca număr de semnături date de cetăţenii săi şi ne mândrim cu asta. Am fost înjuraţi, hărţuiţi, nu ni s-a permis amplasarea unui cort, care ar fi uşurat mult campania, am fost persiflaţi că suntem puţini şi nu reuşim … nu mai contează. Nu a contat cât de puţini oameni au strâns semnăturile ci cât de mulţi gălăţeni au semnat până acum! Şi nu ne oprim din strâns semnături!”, au anunțat organizatorii inițiativei cetățenești „Fără penali în funcţii publice”.

Organizatorii spun că la sfârşitul săptămânii viitoare vor încheia etapa de strângere de semnături și apoi vor centraliza și vor verifica formularele. Inițiatorii demersului precizează că „Fără penali în funcţii publice” se va încheia doar atunci când, în Constituţia României va fi adăugat articolul care va declanşa scoaterea penalilor din clasa politică şi din administraţia locală şi centrală.


Distribuie articolul

You May Also Like