Gălățeanul medaliat cu aur, la turneul internațional de informatică din Shumen

Distribuie articolul

Tânărul gălățean Rareș Andrei Neculau, elev la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați, aduce acasă medalia de aur de la cea de-a XIV-a ediție a Turneului Internațional Avansat de Informatică – IATI, desfășurat recent în Shumen, Bulgaria. Rareș a fost unul dintre cei 478 de participanți veniți din 16 țări diferite, demonstrând încă o dată că Galațiul are motive de mândrie când este vorba de tineri talentați.

„Vești grozave: opt medalii pentru cele două loturi ale României, plus alte 32 obținute de participanții individuali, la ediția a XIV-a a Turneului Internațional Avansat de Informatică – IATI, desfășurat în aceste zile în Shumen, Bulgaria! S-au întrecut 478 de elevi din 16 țări!“, se arată într-un început de mesaj afișat de Ministerul Educației și redistribuit de Inspectoratul Școlar Județean Galați. România a adunat la acest prestigios concurs internațional un total de 40 de medalii, dintre care opt au fost adjudecate de echipele naționale, iar restul de 32 de participanți individuali. Cu toate acestea, pentru comunitatea din Galați, cel mai strălucitor moment este, fără îndoială, victoria lui Rareș, care a adus aurul la categoria seniori. Reamintim că tânărul gălățean a mai obținut și o medalie de argint pentru Galați și pentru România, la Balcaniada de Informatică pentru Juniori, eveniment desfășurat la Dorohoi între 29 august și 2 septembrie 2022.

Coordonarea echipei de seniori a fost asigurată de Pop Ioan Cristian, Team Leader de la Universitatea Politehnica București, și Bogdan Vlad Mihai, Deputy Leader de la Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea din București. Pentru juniori, coordonatorii au fost Nurberdiyev Pudak și Pătrășcanu Casian, ambii de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.


Distribuie articolul

You May Also Like