Decizie de ultimă oră. Retragerea neașteptată, în ajun de alegeri la UDJ Galați

Distribuie articolul

Cu doar o zi înainte de turul doi al alegerilor, Ştefan Baltă, unul dintre candidaţii cu şanse la ocuparea funcţiei de rector al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galați, și-a anunţat astăzi retragerea din cursa electorală. Amintim că Ștefan Baltă a ocupat locul secund în prima rundă a alegerilor, la egalitate cu Cătălin Fetecău, ambii obținând câte 106 voturi (15,54%), dar un rezultat sub cel obținut de Marian Barbu, care a acumulat majoritatea voturilor (299 voturi, adică 44,99%), fără a obţine însă majoritatea simplă necesară pentru a fi declarat câștigător.

Decizia lui Baltă vine în urma unor incertitudini legate de procedurile electorale, explică acesta, mai precis din lipsa unor clarificări în metodologia de alegeri despre posibilitatea unui al treilea tur de scrutin și implicațiile acestuia asupra validării alegerilor. „Stimați colegi – cadre didactice, studenți și personal administrativ / Având în vedere lipsa prevederilor legate de eventualitatea turului 3 la alegerea rectorului din Metodologia de alegeri, cât și a eventualelor consecințe ale acestui lucru în procesul de validare a alegerilor, am depus astăzi o cerere de retragere din turul 2 al alegerilor pentru funcția de rector./ Revenirea la normalitate este mai importantă decât numele viitorului rector. […]“, a declarat Baltă într-un mesaj adresat comunităţii academice.

Așadar, retragerea lui lasă cursa pentru rectorat deschisă între Marian Barbu, favoritul mediului academic din prima rundă, și Cătălin Fetecău, în scrutinul care va avea loc mâine.


Distribuie articolul

You May Also Like