Gălățeanca Cristina Petcu, dublă campioană mondială la karate

Distribuie articolul

Cea de-a opta ediție a Campionatului Mondial de Karate a fost una cu noroc pentru sportiva gălățeană Cristina Petcu: a obținut o medalie de aur la o probă individuală și încă una, la o probă pe echipe.

”Cel mai frumos cadou în avans de majorat: doua titluri de campioană mondială (medalie de aur la fuku-go și medalie de aur la kumite echipe)”, a scris Cristina Petcu pe pagina sa de Facebook.

Multipla campioană gălățeană (bluză roșie în fotografie) a reușit performanța pe echipe alături de trei sportivi din Brăila, respectiv Nicoleta Tureac, Florentina Ion și Cosmin Giurgiu.

Campionatul Mondial de Karate a avut loc între 1 și 3 noiembrie Sindelfingen, o mică localitate din sud- vestul Germaniei, la eveniment participând peste 2.400 de competitori și reprezentanți oficiali ai Federației Internaționale de Fudokan.

Elevă a Colegiului Național ”Vasile Alecsandri”, Cristina Petcu este și multiplă campioană națională, câștigând la începutul lunii septembrie probele de kumite individual și fuku go la Campionatele Naționale de Karate desfășurate la Brăila. Atunci, clubul la care este legitimată Cristina Petcu, CS Municipal Galați (fostul Karate Club, antrenor Nicolae Mărăndici) a obținut trei titluri de campioni și o medalie de bronz. Cel de-al doilea club gălățean participant în competiția brăileană – Clubul Kodo (antrenori Mihai Cristian Tâmpeanu și Alin Daiciu) a obținut trei titluri de campion național prin Bianca Moglan (kumite individual și enbu mixt) și Alex Butură (enbu mixt, a făcut echipă cu Moglan).


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns