Alocațiile copiilor se dublează deși PSD-ALDE s-au împotrivit. Cum au votat parlamentarii gălățenilor

Distribuie articolul

Ce bine îmi pare că ai luat țeapă. Este refrenul copiilor care peste noapte s-au trezit cu alocațiile dublate. Asta în urma unui dribling executat de opoziție care s-a folosit de voturile parlamentarilor plecați din PSD. 123 de parlamentari ai opoziției au votat pentru majorarea alocațiilor, 119 aleși ai puterii au votat împotrivă, un parlamentar s-a opus, iar copiii vor primi mai mulți bani chiar de la 1 martie.

Culmea, amendamentul aprobat joi în Parlament fusese respins marți în comisiile reunite de Bănci și Finanțe. Amendamentul a fost inițiat de un parlamentar liberal care a anunțat victoria pe rețelele de socializare.

„PNL a reușit să DUBLEZE ALOCAȚIILE PENTRU TOȚI COPIII!!!

Am câștigat astăzi o luptă importantă pentru viitorul lor!

Majoritatea PSD-ALDE s-a șubrezit și am reușit să obținem un vot pozitiv pentru amendamentul PNL, datorită căruia copiii între 0-2 ani vor primi 300 de lei lunar, iar cei între 2-18 ani, 150 de lei”, a  anunțat liberalul Robert Sighiartau pe Facebook.

De reținut este faptul că în plenul Parlamentului Liviu Dragnea a vorbit despre creșterea deficitului ca urmare a majorării alocațiilor copiilor. Șeful PSD nu a spus nimic despre pensiile speciale ale mai marilor zilei și despre creșterea uriașă a bugetelor partidelor politice.  De asemenea, statistica arată că parlamentarii PSD-ALDE au votat împotriva majorării alocațiilor copiilor cu șase excepții, nici una de la Galați. Peste 100 de parlamentari ai PSD – ALDE au lipsit din plenul Parlamentului în momentul votului, iar amendamentul depus de PNL a trecut.

Tragem linie și constatăm că au votat ÎMPOTRIVA majorării alocațiilor pentru copii, parlamentarii PSD Florin Popa, Marius Mărgărit, Lucreția Roșca, Nicolae Marin și Daniel Butunoi, în timp ce Nicolae Bacalbașa și Viorel Ștefan au lipsit de la vot. Din partea opoziției, nu au fost în sală în timpul votului George Dircă și Bogdan Rodeanu (USR) și Eugen Durbacă (independent, a fost ales pe listele ALDE), dar au votat PENTRU majorarea alocațiilor George Stângă și Victor Paul Dobre (PNL) și Cătălin Cristache (PMP).


Distribuie articolul

You May Also Like