Comedie cu Viorica Dăncilă. Un purtător de cuvânt a vorbit pe limba candidatului la prezidențiale

Distribuie articolul

Ar fi de râs dacă nu ar fi pe bani publici. Niște deștepți de la Spitalul Județean din Vrancea au încercat să o apere pe Viorica Dăncilă care a dat buzna în secția de nou-născuți (venind de la un târg de animale!) fără să se încurce prea tare în procedurile privind vizita.

Comunicatorii spitalului au redactat un comunicat de presă în care vorbesc despre „Prima Ministru”, „doamele ministru” și „semene de boală”. Și pentru fotografiile electorale există o justificare: mamele au fost bucuroase să participe la ședința foto în timp ce „copii” lor plângeau. Avalanșă de greșeli și tsunami de explicații stângace în câteva rânduri redactate de membrii Biroului de Presă al Spitalului Județean Vrancea. Nici nu știm dacă au făcut-o cu intenție pentru că personajul principal și-a făcut un renume din lupta cu Dex-ul și cu gramatica limbii române.

„În data de 03.11.2019, o delegație oficială alcătuită din Prima Ministru României, Ministrul Sănătății și Președintele Consiliului Județean Vrancea a vizitat Spitalul Județean de Urgență Sf Pantelimon Focșani pentru a verifica investițiile în aparatura medicală și în reabilitarea și modernizarea spitalului, investiții de care unitatea sanitară a beneficiat în ultimii ani. În ca cadrul acestei vizite oficiale, a fost vizitată și Secția Neonatologie a spitalului, secție care a fost dotată cu aparatura medicală de ultima generație, precum: incubatoare, ecografe, lămpi de fototerapie, monitoare funcții vitale, pulsocimetre etc. Din punct de vedere epidemiologic, la intrarea delegației în Secția Neonatologie s-au respectat regulile de igienă de bază și măsurile prevazute în ghidul de izolare a unității medicale pentru vizitare nou născutului, membrii delegației echipându-se și dezinfectâdu-se corespunzător. S-a efectuat inclusiv triajul epidemiologic și niciun membru al delegației nu prezenta semene de boală. Vizita nu s-a efectuat în saloanele copiilor proaspăt născuți. Salonul în care s-au realizat fotografiile avea copii cu peste trei zile de viață, copii sănătoși, fără probleme de sănătate, care urmau să fie externați”, a anunțat Biroul de Presă al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani.

Numărul de stand-up comedy nu se oprește, iar reprezentanții spitalului oferă amănunte din culisele evenimentului electoral. Cică mamele au fost înștiințate de vizită și au fost bucuroase să participe la ședința foto. În plus, gestul „doamelor ministru” care zâmbeau cu bebeluși plângând în brațe este considerat o „reacție maternă umană”.

„Mamele copiilor din saloanele vizitate au fost înștiințate anterior de vizita delegației oficiale și li s-a cerut acordul pentru filmarea și fotografierea copiilor. Mămicilile nu au avut nicio obiecțiune, ba chiar s-au arătat încântate de faptul că doamele ministru au ridicat în brațe doi dintre copii care plângeau, considerând acest lucru ca fiind o reacție maternă umană”, mai scrie în comunicatul de presă al Spitalului Județean din Vrancea.

Concluzia are legătură cu vremurile, cu nivelul politicii și cu umbra minții: „un simplu gest matern, de a lua un copil care plânge în brațe, gest care nu are legătură cu actul medical, nu trebuie să umbrească întreaga muncă a unității sanitare.”


Distribuie articolul

You May Also Like