Valoarea maximă a unui tichet de masă crește cu opt bani, respectiv, 10 lei, în cazul tichetelor de creșă

Distribuie articolul

Ministerul Muncii şi cel al Finanţelor au pus în dezbatere publică două ordine prin care ar urma să se majoreze valoarea tichetelor de masă şi a tichetelor de creşă, din luna octombrie.

Conform documentului aferent, pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi cuantumul de 20,09 lei. Aplicarea noii valori nominale se va aplica până în luna martie 2022.

Până în luna septembrie a acestui an, valoarea maximă a unui tichet de masă este de 20,01 lei, după cum arată legislaţia în prezent.
Tichetele de masă sunt bilete de valoare, pe care orice angajator le poate acorda lunar salariaților săi, în baza Legii nr. 165/2018, putând fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau achiziționarea de produse alimentare. În cazul tichetelor de masă, angajatorul poate stabili orice valoare sub pragul maxim de 20,09 lei.

Al doilea ordin pus în transparenţă decizională, pe site-ul Ministerului Muncii, arată că pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, va fi majorată valoarea nominală lunară acordată sub formă de tichete de creşă de la 480 de lei, cât e acum, la 490 de lei.

Dacă la tichetele de masă angajatorul are posibilitatea de a stabili sumele acordate printr-o valoare diferențiată abiletelor de valoare sub pragul propus prin lege, suma acordată lunar prin tichetele de creșă are o valoare fixă, de 490 lei.

Atenție! Cele două proiecte se pot aplica doar după ce Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Muncii și Protecției Sociale le vor aproba și după ce se vor publica în Monitorul Oficial.


Distribuie articolul

You May Also Like