Frigul revine ca materie de studiu în școlile gălățene

Distribuie articolul

Câteva mii de elevi și sute de cadre didactice se pregătesc de cel mai greu examen: al tremuratului de frig în școli, din cauza faptului că lucrările au fost demarate târziu. Nici până acum unitățile de învățământ la care s-au instalat centrale și calorifere în această toamnă nu sunt racordate la rețeaua de gaze, drept pentru care nu vor beneficia la timp de confort termic, deși temperaturile scăzute impun acest lucru.

”Problema în momentul de față este legată de conectarea la rețeaua de gaze. În Galați am înțeles că o singură firmă este autorizată dar în școlile în care s-au montat centrale deocamdată e frig și așteaptă această conexiune la gaze”, a declarat astăzi consilierul local PNL Onuț Atanasiu.

Acesta a menționat că situația se întâlnește în multe din unitățile de învățământ, oferind drept exemplu școlile nr. 24, 25 și Liceul Metalurgic.

”Din păcate, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local nu e prevăzut nici până acum care va fi nivelul gigacaloriei în rețeaua publică în acest sezon rece, lucru ce împiedică mii de gălățeni să ia o decizie în privința modului cum se vor încălzi”, a mai spus Atanasiu.

Dinspre primărie vin vești aparent bune: s-a mai încheiat procedura de achiziție publică pentru transformarea a patru puncte termice (PT Policlinică, PT Cristal, PT CFR 1 și PT Plombă) în microcentrale de cartier. Oferta declarată câștigătoare este cea depusă de Asocierea Calorgal SA – Romterm SA, valoarea contractului fiind de 420.160 de lei fără T.V.A.

”Microcentralele de cartier vor funcționa pe bază de gaze naturale. Câștigătorul contractului are la dispoziție 60 de zile pentru aceste lucrări”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Galați, ceea ce înseamnă că, în cel mai bun caz, lucrările se vor încheia de Crăciun!

În prezent în sistemul centralizat mai sunt aproximativ 12.000 de beneficiari (apartamente sau instituții). Prin modernizare, 20 de puncte termice vor putea deservi aproximativ 6.000 de consumatori, dar până în prezent nu au începu lucrările nici măcar la jumătate dintre ele.


Distribuie articolul

You May Also Like