Percheziții pentru anihilarea unui grup infracțional organizat 

Distribuie articolul

Polițiștii de combatere a criminalităţii organizate din Galați, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T din Galaţi, au efectuat 12 percheziții domiciliare, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj și înșelăciune, prin metoda ”Acoperișul”.

25 de persoane au fost conduse la audieri, 3 dintre acestea fiind reținute.

 

La data de 23 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- S.T. Galați, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 12 percheziții domiciliare în municipiul București și județele Cluj și Teleorman, la locuințele unor persoane bănuite constituirea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de șantaj și înșelăciune.

 

Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2017 – octombrie 2018, membrii grupării, prin folosirea de nume sau calități mincinoase, ar fi indus în eroare mai multe persoane, cu ocazia contractării și efectuării unor lucrări de construire la imobilele acestora.

 

Astfel, părțile conveneau un preț al lucrării, ce ulterior era modificat unilateral de către constructor, în sensul majorării lui în mod injust, sub pretextul nerealizării corespunzătoare a lucrărilor și a necesității refacerii acestora.

 

În situația în care victimele nu erau de acord să plătească prețul cerut, pentru intimidarea acestora, membrii grupării ar fi recurs la amenințări directe, agresivitate în limbaj și comportament, precum și refuzul de a părăsi imobilul.

 

Prejudiciul cauzat, în acest mod, de gruparea infracțională, este de aproximativ 120.000 de lei și 21.650 de euro.

 

În urma acțiunii, 25 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați în vederea continuării cercetărilor. Trei bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 53 ani au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul  polițiștilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului  Bucureşti,  Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale-I.G.P.R., brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Braşov și Cluj, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman şi Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

 

SURSA: BCCO Galați


Distribuie articolul

You May Also Like