Episcopul Casian, pe lista neagră în cel mai nou scandal sexual

Distribuie articolul

Scandalurile sexuale din cadrul Bisericii Ortodoxe Române prind proporții greu de măsurat.
Dezvăluirile făcute de un preot despre apucăturile nefirești ale episcopului Corneliu de la Vaslui pun jar pe lumea ortodoxiei din România.

Peste 100 de preoți din toate parohiile vasluiene au pregătit o scrisoare deschisă către conducerea Mitropoliei Moldovei și Patriarhiei Române, în care cer să înceteze cu fățărnicia dovedită în cazul PS Corneliu, episcopul cu apucături homosexuale, aceea de a-l lăsa să slujească în continuare, deși probele sunt foarte clare, în timp ce în alte cazuri preoții vinovați sunt caterisiți. Slujitorii Domnului sunt revoltați de faptul că există foarte multe probe , dar cu toate acestea, Episcopul Hușilor este lăsat la slujbe, fără nicio opreliște.

„De ce se aruncă motanul mort de la București la Iași, și de la Iași la București? Ce se așteaptă? Problema este foarte clară. Pe casetă se recunoaște vocea episcopului de Huși. Și-apoi există nu una, ci vreo opt filmări difuzate deja în mediul nostru bisericesc și pe care mulți dintre preoți le-au vizionat cu mult înainte de a fi difuzate de către CANCAN. Vreți să iasă la iveală și alte personalități din Biserica Ortodoxă Română care practică masajul erotic?”, se întreabă preoții vasluieni.

Pe lista neagră a fețelor bisericești se află și episcopul „Dunării de Jos”, Casian Gălățeanul alături de alți doi înalți șefi din cadrul Bisericii: Arhiepiscopul Ciprian al Buzăului și Vrancei, care a fost coleg cu Corneliu al Hușilor, și Episcopul Sofronie al Oradiei, suspectat de activități necurate la mănăstirea Izbuc.

Despre comportamentele anormale ale lui Casian Gălățeanul s-au tras semnale încă din anul 2005. O maică misionară din cadrul Bisericii ortodoxe, Veronica C., pe atunci maică la Mănăstirea din comuna Tudor Vladimirescu striga la ușile organelor de cercetare despre abuzurile și violențele comise de episcop dar și despre apucăturile de homosexual ale episcopului:

„Mă numesc C. Veronica, sunt maică misionară ortodoxă și în câteva cuvinte încerc să exprim ce s-a întamplat în ziua de 15 august 2005:
În mănăstirea a trebuit să intru ca „civil”; am reușit să trec peste câteva filtre de polițiști. Acolo era format un cordon de polițiști (plătiți din banii contribuabililor) care așteptau pe episcopul Casian, care, ca întodeauna s-a lăsat așteptat. Sfânta Liturghie a început odată cu venirea episcopului; episcopul părea destul de grăbit fiindcă făcea semne maicilor să grăbească Liturghia. Pe lângă mine se tot perindau polițiști și jandarmi (ce sunt plătiți din bani contribuabililor) și body-guarzi ai mănăstirii, căutând cu disperare persoane care ar putea tulbura „liniștea” episcopului Casian. Se apropie de mine și dl. Stroe, omul servicilor secrete – așa se lăuda domnia sa, adus la Vladimirești cu misiune specială, anume să ne recunoască pe fiecare, el lăudându-se că are memorie vizuală. A sosit și momemntul culminant al Sfintei Liturghii, Sfintele Daruri, moment în care fiecare om, în frunte cu preotul care săvârșește Sfânta și dumnezeiasca Liturghie, trebuie să „lepădăm grija cea lumească”. Numai că „preoții”, slugi credincioase lui Casian, au vrut să dea o dovadă de zel față de măritul lor stăpân, au început să-l pomenească „pe preafercitul nostru stăpân…”, moment în care mi-am exprimat indignarea, spunând cu voce tare că nu este vrednic de preoție, nu este vrednic să fie numit stăpân; unul singur este Stăpân, și Acela este Hristos-ziditorul! M-am trezit cu un pumn în față și alte mâini, alți pumni au urmat celor dintâi; unul din body-guarzii lui Casian s-a urcat pur și simplu pe mine, dărâmându-mă la pământ, strigând: „Omorâți-o, ca să se sature…!” Au urmat alte lovituri, pe care eu oricum nu le mai simțeam sau număram. M-au ridicat de jos, unii trăgeau de mine în dreapta, alții în stânga, nu am mai apucat să văd decât că o altă fată este târâtă pe jos și din spatele lor venea o trupa de polițiști și jandarmi care duceau cu forța o bătrână și o femeie care striga că este însărcinată. Am fost târâtă din fața Altarului prin toata curtea mănăstirii, ținută de mâini, astfel putând să mă lovească cine vroia și cine nu vroia; le-am adus aminte polițiștilor că și eu am drepturi, că înainte de toate sunt om; dar ei mi-au spus că l-am deranjat pe Casian și că astea sunt ordinele.
Ajunsă la mașina poliției, m-au ținut pe loc fără să mă bage în mașină; din urmă au venit câțiva body-guarzi ai lui Casian care m-au lovit cu pumnii și palmele cât au vrut. Nu după mult timp au apărut și alte persoane târâte de oamenii lui Casian, printre care se afla și femeia însărcinată. Mă întrebam dacă fătul din burta mamei era și el vinovat?! Sau poate că și bătrâna aceea, cu un handicap la picior, pe care o târau fără milă? Femeia însărcinată a încercat să le spună body-guarzilor lui Casian că ea nu suporta să vadă pe cineva bătut, că ea lucrează la o creșă și nu poate accepta să fie bătut vreun copil, și din cauza asta mi-a luat apărarea; plânsetele acelei femei nu au impresionat pe nimeni;

Ne-au dus la poliția din satul Tudor Vladimirescu, am prezentat buletinul, polițiștii nefăcând același lucru, adică nu s-au legitimat, au zis că nu e treaba noastră să știm numele lor. Mai mult, femeia însărcinată (am aflat că se numea Mariana) a cerut o coală de hârtie să facă o plângere dar a fost refuzată cu desăvârșire. Iată cum unui om, ba mai mult, unei femei însărcinate i se neagă dreptul de a-și manifesta nemulțumirile față fie de un episcop corupt, fie chiar de organele de poliție, care i-au pus în pericol viața ei dar și a fătului.

Femeia bătrână plângea și se ruga. Vă mărturisesc că acea femeie avea atâta disperare pe chipul ei, lacrimile ei poate ar fi înduplecat pe un ateu, dar slugile lui Casian, nu!

(…) În mănăstire, Casian și-a continuat discursul sau diabolesc împotriva Maicii Starețe Veronica și a tot ce înseamna Vladimirești. O altă femeie a avut curajul să-l contrazică pe Casian. Lângă această femeie s-au mai alăturat și câțiva bărbați care i-au bătut obrazul episcopului. Casian, bineînțeles a spus că nu ne-a bătut nimeni și că doar au fost scoși afară niște eretici. Se pare că buzele sparte, pumnii din capul nostru, au fost doar „daruri duhovnicești” din partea episcopului Casian”.

Casian este numit „desfrânat” chiar de episcopul Hușilor.

În dosarul instrumentat de DNA sunt zeci de capturi video, fapt ce a agitat înalți prelați din BOR. Și asta pentru că, pe înregistrări, Corneliu ar povesti despre comportamentul deviant al mai multor înalți prelați care ocupă funcții importante.

Una dintre filmări a fost fãcută undeva între anii 2005-2007, scrie vremeanouă.ro, În filmare, episcopul Corneliu îi spunea lui Ursac: „Măi Ursac (n.r. preotul Ursac de la Deleni-Vaslui), eu te iubesc pe tine. Eu nu sunt desfrânat cum e Casian (episcopul Galațiului), care s-a dus și a cumpărat cameră de spionaj și a filmat”!

Distribuie articolul

You May Also Like

10 thoughts on “Episcopul Casian, pe lista neagră în cel mai nou scandal sexual

 1. Vine o tipă la un popă și îi spune:
  – Părinte, am păcătuit, am făcut și eu cu bărbatul, așa cum se face acuma, știți, … anal.
  POPA: Zece mătănii, repede.

  Tipa le face și continuă:
  – Părinte, asta nu e tot, știți am făcut și cu amantul meu…
  POPA: Cinzeci de mătănii, repede.

  Tipa le face și continuă:
  – Dar părinte, știți, am făcut și … oral cu bărbatul meu.

  Popa caută la catastife și, negăsind nimic, îl sună pe episcop:
  – Am aici pe una care a făcut … oral, ce să-i dau?

  EPISCOPUL: Păi, descurcă-te și tu, eu i-am dat 50 €.

  ҈҉ ⋆*⋆ ҉

  La o școală de călugărițe, acestora li se ține o prelegere despre deșertăciunea desfrânării :

  – Deci, dragi fete, înainte de a călca strâmb, trebuie să vă puneți întrebarea: Merită o oră de plăcere pentru o viață plină de rușine ?

  O fată din fundul clasei ridică mâna și întreabă:

  – Puteți să-mi spuneți și mie cum ați făcut să dureze o oră ? Și dacă a fost o oră continuu ? Și dacă se mai poate repeta ?

  ҈҉ ⋆*⋆ ҉

  Un popă stătea în biserică, când deodată se pornește o furtună puternică, în urma căreia se surpă un dig și începe să vină apă.

  La ușa bisericii se oprește un camionagiu, și-i spune popii:
  – Hai, popă, urcă în mașină, că te ia valul.
  – Nu, Dumnezeu mă va salva !

  Mai târziu, când apa era până la brâu, vine unul cu barca.
  – Hai, popă, urcă, te ia valul.
  – Nu, Dumnezeu mă va salva !

  Apoi, când apa urcă până la acoperișul bisericii, popa se suie pe biserică.
  Vine un elicopter, iar pilotul îi zice:
  – Hai, popă, urcă, ai să te îneci.
  – Nu, Dumnezeu mă va salva !

  După ce pleacă elicopterul, popa se îneacă și ajunge în fața lui Dumnezeu, pe care-l întreabă:
  – De ce nu m-ai salvat, Doamne ?
  – Dar ce, mașina, barca și elicopterul nu ți-au fost de-ajuns ?
  ——————
  Apropos, lui Corneliu de Huși îi este de-ajuns avionul spre Viena; în aceste momente îl așteaptă în Aeroportul din Iași !

  ҈҉ ⋆*⋆ ҉

  În timpul slujbei, un copil mânca gumă.
  Îl vede popa și îi zice:

  – Mă’, păcătosule, tu mănânci gumă ? Arunc-o !

  Acesta o aruncă direct în tava cu anafură.
  La sfârșitul slujbei, trec babele și iau anafură.

  Una nimerește guma copilului. Îl întreabă pe popă:

  – Părinte, ce e anafura?
  – Trupul Domnului, maică.
  – Înseamnă ca eu am nimerit zgârciul randalinii !

 2. Doar sa atacați in ortodoxie știți.
  Vai de capul vostru.
  O cunosc pe răposata maica stareță Veronica de la Mănăstirea Vladimiresti,și pe Prea Fericitul Arhiepiscop Casian.Eu sunt din comuna Tudor Vladimirescu,județul Galați,și NU este adevărat acest zvon.
  Și Înalt Prea Fericitul Arhiepiscop Casian este INVIDIAT de toți cei din BOR;nu va pot spune de ce,este strict confidențial!

  1. D’apoi, așa-i maică Andreea, e ca-n vremurile de altădat’: «dai în mine, dai în fabrici și uzine !».

   Dacă e un păcat să critici ilegalitățile și imoralitatea celor care te guvernează, atunci lauda deșănțată a mai marilor vremii devine o virtute. Dacă biciuiești dosul lui Casi, dai în ortodoxie, dacă-l mângâi ești virtuos.
   Eu sunt cuc, tu pupăză.
   Cucu’ și pupăza,
   Cip cirip, cirip cip pa,
   Da, da, da….

 3. Cand auzeam astfel de povesti acum vreo 10 ani ii consideram paranoici pe cei care le povesteau la un pahar dar acum incep sa cred ca au un sambure de adevar

 4. La biserică merg mulți psihopaţi şi nu poţi să-i scoţi din isterii fără o palmă.

 5. daca si episcopul casian al dunarii de jos e implicat atunci e grava situatia cu preotii astia

 6. Dacă episcopului Casian îi place desfrîul asa cum îi place să fie filmat si lăudat la tv,atunci dumnezeu să ne fereasca de acesti ani ai diavolului care conduce omenirea.

Comments are closed.