Controale la furnizorii de îngrijiri medicale la domiciliu

Distribuie articolul

Au fost controale ale Casei Județene de Asigurări de Sănătate Galați la furnizorii de îngrijiri medicale la domiciliu. Verificările au vizat modul în care cei 11 furnizori de astfel de servicii, aflați sub contract cu CJAS, își îndeplinesc obligațiile față de pacienți. În 9 dintre cazuri s-au descoperit nereguli.

„În perioada iunie-iulie, echipele de control ale Casei de Asigurări de Sănătate Galați au desfășurat o acțiune de control ce a vizat activitatea de îngrijire la domiciliu desfășurată de furnizorii de servicii medicale aflați în contract cu instituția noastră. Prin îngrijire la domiciliu se înțelege orice activitate de îngrijire medicală prestată de personal specializat, la domiciliul pacientului, care contribuie la îmbunătățirea stării de bine a acestuia din punct de vedere fizic și psihic. Serviciile se efectueaza numai la indicația medicilor, iar beneficiarii sunt persoane cu afecțiuni acute și/sau cronice, care prezintă un anumit nivel de dependență și o capacitate limitată de a se deplasa la o unitate sanitară în vederea asigurării îngrijirilor ambulatorii recomandate de medici”, informează CJAS Galați.

Casa de Asigurări de Sănătate Galați are încheiate 11 contracte de furnizare de servicii medicale pentru îngrijiri la domiciliu, fiind verificată activitatea tuturor.

Au fost constatate deficiențe la 9 furnizori.

„Deși legislația prevede faptul că serviciul verificat trebuie efectuat de către medicul care își desfășoară activitatea la furnizor, verificările au dovedit că această regulă nu este respectată. Totodată, a fost verificat și modul de raportare a serviciilor efectuate”, mai precizează CJAS Galați.

În consecință, celor 9 furnizori le-au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de aproximativ 27.000 lei, diferențiat, la valoarea contractului încheiat cu Casa.

”Controalele în cauză, demarate la dispoziția directorului general, au avut în vedere respectarea prevederilor contractuale, dorindu-ne ca pacienții să beneficieze de servicii medicale corespunzătoare. Așa cum am mai declarat, în calitate de reprezentant al Casei de Asigurări de Sănătate Galați, nu sunt de acord să decontăm servicii ce sunt efectuate pe hârtie sau sub standarde. Asigurăm populația că și alte categorii de furnizori de servicii medicale vor face obiectul acțiunilor echipelor de control”, a declarat directorul general al CAS Galați, George Toderașc.


Distribuie articolul

You May Also Like