Și dă-i și luptă, neicușorule: primarul PSD dintr-o comună gălățeană vrea să demoleze casa unui liberal

Distribuie articolul

Un cetățean dintr-o comună gălățeană a fost amendat cu 50.000 de lei și este amenințat cu demolarea pentru că ar fi construit pe domeniul public o parte a unei case și o bucată de gard. Cel amendat se apără și spune că are autorizație de construcție, sancțiunea fiind o răzbunare politică a primarului. Alesul este de la PSD, iar amendatul are carnet de membru la PNL. Culmea, în sat mai există încă o persoană amendată de Primărie, tot de la PNL.

Caragiale, la fel ca veșnicia, s-a născut la sat. Și încă mai trăiește, prin onorabilii politicieni. În comuna gălățeană Munteni, de exemplu, se foiește pe la Primărie. Acolo se întâmplă lucruri ilare: primarul cu carnet de membru PSD a reușit ca în primii doi ani de mandat să amendeze doi cetățeni, nu persoane oarecare, ci președintele și vicepreședintele filialei PNL. Sunt, de fapt, singurele două amenzi date de actualul primar, aflat la primul mandat.

„Noi suntem singurii amendați în comuna Munteni. Eu sunt consilier local și președinte al organizației locale PNL și am primit o amendă de 2.000 de lei de la Primărie pentru că am organizat un turneu de fotbal pentru copii fără a avea autorizație de la primar. A fost prima amendă dată de actualul primar PSD și a doua a ajuns zilele trecute la prietenul meu care este vicepreședintele organizației PNL”, a explicat președintele PNL Munteni, Adrian Pârvu.

Râsul lumii: un cetățen, președintele PNL din Munteni, a fost amendat pentru că a organizat în comună un campionat de fotbal pentru copii. Deloc de râs este ceea ce pățește alt cetățean, vicepreședinte PNL, care a aflat că trebuie să-și demoleze casa și să plătească o amendă de peste 10.000 de euro.

„Dispun, în temeiul legii, următoarele măsuri. Demolarea și retragerea împrejumuirilor imobilului, în limita proprietății dobândite. Măsurile dispuse se vor realiza până la data de: în termen de 30 de zile…. Înștiințare de plată. Contravenientul  urmează să achite suma totală de 50.000 de lei la contabilitatea Primăriei comunei Munteni, în termen de 15 zile de la data comunicării prezentului proces verbal”, scrie în documentul primit zilele trecute de ghinionistul liberal.

Omul nu a stat pe gânduri și s-a dus glonț la Tribunal. Până să înceapă procesul el încearcă să afle pe căi oficiale unde a greșit.

„Îmi este frică să nu se întâmple alte lucruri. Ei se leagă și de construcție, nu doar de gard. Mi-au trimis înștiințare de demolare și amenda de 50.000 de lei. Eu am autorizație de construcție emisă în anul 2016, cu câteva luni înainte de alegeri. De când a ieșit acest primar, au început problemele, mi s-a spus în față că o să am probleme deoarece m-am înscris în PNL. Au venit cu cadastru la poartă, au făcut măsurători și au stabilit că am construit pe domeniul public. Este o poveste complicată pe care primarul nu vrea să o rezolve, i-am solicitat așa ceva, sunt dispus chiar să cumpăr terenul despre care ei zic că ar fi domeniu public, deși în actele de proprietate îmi aparține mie și vecinului. Am cerut la Primărie acte oficiale care să demonstreze unde am greșit, nu am primit nimic. De aceea, am ajuns în instanță”, a povestit Cătălin Florea.

Varianta este susținută și de celălalt „amendat” al comunei Munteni.

„El nu este foarte activ din punct de vedere politic, dar este prietenul meu. I s-a atras atenția că nu este bine să fie prieten cu mine. În 2014, el a achiziționat un lot de casă prin licitație. A luat autorizațiile necesare, acolo a construit un magazin și un bar. El s-a înțeles cu un vecin să se extindă cu gardul pe proprietatea acestuia. Are o hârtie de la vecin, acesta are titlu de proprietate pe teren și cei doi au întocmit o promisiune de vânzare. Culmea, cei de la Primărie au făcut măsurători și au stabilit că gardul este construit pe domeniul public”, a declarat Adrian Pârvu.

Tot în comuna Munteni în vară s-a întâmplat povestea elevei din clasa a VI-a scoasă de pe lista cu copii merituoși care urmau să fie recompensați de Primăria Comunei Munteni cu o tabără școlară la mare. Totul la intervenția primarului PSD, așa cum a spus atunci directorul școlii într-o înregistrare telefonică, pentru că, probabil, părinții fetei nu corespundeau din punct de vedere politic.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns