Frigul amenință din nou aproape două mii de elevi

Distribuie articolul

Aproximativ două mii de elevi și cadrele didactice ar putea avea din nou probleme cu căldura în perioada următoare, din cauza unor avarii la instalațiile termice din unitățile de învățământ. Deja furnizarea de apă caldă a fost sistată iar tot agentul termic produs este folosit pentru încălzire. Problema este că, în perioada următoare, când revin temperaturile negative, frigul s-ar putea întoarce și în clasele de curs.

Liceul cu Program Sportiv și Colegiul Național Costache Negri se confruntă cu avarii la sistemul de încălzire, motiv pentru care municipalitatea a decis să intervină în ambele cazuri. Astfel, până astăzi, 21 februarie, se primesc oferte pentru repararea avariei la instalația termică și la instalația de apă rece la Colegiul Național Costache Negri. Valoarea estimată a lucrărilor este de 50.000 de lei, termenul de execuție fiind de cinci zile. Tot astăzi este ultima zi când se primesc oferte și pentru remedierea avariei de la țeava de căldură a Liceului cu Program Sportiv, valoarea estimată fiind de 15.000 de lei iar termenul de execuție a lucrărilor de trei zile. Deja în acest caz de o săptămână a fost sistată furnizarea de apă caldă în căminul liceului, pentru a putea fi asigurată căldura.

Am întrebat reprezentanții Primăriei Galați de cât timp au fost identificate avariile, în ce măsură afectează programul școlar și ce se va întâmpla în zilele în care se remediază situația (elevii vin la ore și stau în frig sau recuperează ulterior zilele pierdute). Deocamdată nu am primit niciun răspuns.

În septembrie, la deschiderea anului școlar, 30 de unități de învățământ și-au primit elevii și profesorii cu șantierele deschise. Atunci, reprezentanții municipalității se scuzau și dădeau vina pe rectificarea bugetară făcută târziu, chiar dacă trecuseră două luni de când era aprobată. În noiembrie, 17 unități de învățământ nu aveau căldură, motiv pentru care au și fost suspendate orele timp de câteva zile.


Distribuie articolul

You May Also Like