Persoanele vaccinate pot călători fără restricții. Află AICI ce au stabilit autoritățile

Distribuie articolul


Persoanele care vin din țări sau regiuni aflate în zona galbenă din cauza epidemiei de Covid 19 scapă de carantină dacă au fost vaccinate cu a doua doză și au trecut 10 zile de la imunizare.

Decizia anunțată luni, 18 ianuarie, aparține Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
Românii și străinii care vin din regiuni cu probleme din cauza pandemiei nu trebuie să stea în carantină dacă au fost vaccinați anti-Covid. Același regim se aplică și în cazul persoanei care intră în contact direct cu un om infectat, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză. În plus, perioada de izolare pentru persoanele care au intrat în contact cu un om infectat se reduce la 10 zile dacă se face un test în a 8-a zi, iar rezultatul este negativ.


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista cu state aflate pe lista galbenă. 48 de state și regiuni apar în document din cauza numărului mare de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2. Pe listă sunt Statele Unite ale Americii, Canada, Brazilia, Africa de Sud, Israel, Marea Britanie, dar și numeroase țări din Europa printre care Germania, Italia, Franța, Austria și Elveția.

Persoanele care vin din aceste țări în România trebuie să stea în carantină timp de 14 zile.


Distribuie articolul

You May Also Like