Focar de COVID-19 la Șantierul Naval din Galați

Distribuie articolul

Virusul COVID-19 lovește în șantierul naval Damen Galați. În ultimele zile, zeci de angajați s-au infectat, testele efectuate confirmând prezența virusului. Numărul total al celor infectați de la debutul epidemiei este 44.

În ultimele zile, 41 de persoane au primit confirmarea faptului că s-au infectat. Este vorba despre 35 de angajaţi ai şantierului şi 6 angajaţi ai subcontractorilor. Persoanele cu care aceștia au intrat în contact au fost izolate. De asemenea, conducerea șantierului a luat noi măsuri de protecție.

„Creşterea incidenţei de noi cazuri ȋn rândul angajaţilor din şantier a determinat administraţia şantierului să implementeze o serie de noi măsuri stricte pentru a combate ȋmprăştierea virusului şi apariţia de alte cazuri. Acestea sunt: Ȋncepând cu data de 25 iunie 2020, purtarea măştii de protecţie este obligatorie ȋn incinta şantierului nu doar ȋn spaţiile închise şi ȋn cursele convenţie ci şi ȋn spaţiile deschise. S-a ȋnceput testarea COVID-19 pentru contacţii potenţiali ai cazurilor confirmate. Ȋncepând cu săptămâna 27, s-a introdus lucrul ȋn două schimburi. Începând cu săptămâna 27, s-a introdus măsura termoscanării la punctele de acces ȋn şantier. Acest lucru se va realiza prin intermediul unor containere speciale prevazute cu camere de termoscanare asigurând fluidizarea traficului şi triajul epidemiologic”, au anunțat reprezentanții Damen Galați.

La începutul epidemiei au mai fost trei cazuri de infectare în șantierul naval gălățean, iar un angajat a murit din cauza COVID-19.


Distribuie articolul

You May Also Like