Cercetări privind noile tehnologii pentru drone la Universitatea Dunărea de Jos din Galați

Distribuie articolul

Dronele și tehnologiile utilizate de acestea vor fi subiect de cercetare la Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Asta în baza unui parteneriat de dezvoltare științifică și cercetare cu compania BlueSpace TECHNOLOGY. Documentul a fost semnat miercuri, la universitate.

Potrivit Biroului de Presă al UDJ, părțile implicate au în vedere o colaborare pe termen lung în domeniul de inovație al ingineriei moderne. Specialiștii universității gălățene vor face cercetări și vor încerca să găsească soluții tehnice pentru noile generații de drone.

„Părțile implicate au în vedere o colaborare pe termen lung ce va aduce un aport semnificativ domeniului de inovație al ingineriei moderne. Cel mai important obiectiv al acordului constă în dezvoltarea și implementarea de noi tehnologii pentru aeronavele fără pilot, cunoscute în engleză ca UAV-uri (unmanned aerial vehicle), și sub denumirea comună de drone”, a anunțat Biroul de presă al UDJ Galați.

În ultima perioadă, conducerea universității a mai stabilit colaborări cu APDM și cu AFDJ. De asemenea, UDJ va pregăti specialiști pentru combinatul siderurgic gălățean.


Distribuie articolul

You May Also Like