Fără apă la robinete, în plină epidemie de coronavirus. Mii de gălățeni și zeci de instituții din oraș sunt afectate de o lucrare

Distribuie articolul

Mii de gălățeni și zeci de instituții publice au rămas fără apă. Astăzi, o companie privată efectuează o lucrare pe strada Domnească și a închis apa în zona Centru – Domnească.

Chiar dacă lucrarea era programată de mult timp, momentul este cel puțin nefericit în contextul crizei provocate de COVID-19.

Este vorba despre o lucrare de modernizare a rețelei comandată de societatea Apă Canal care se desfășoară în intervalul orar 08.00–21.00. Au rămas fără apă timp de 13 ore toți clienții casnici, instituțiile și agenții economici din zona cuprinsă între Parcul Eminescu și strada Gării.

Practic, cele mai importante instituții din oraș nu au acest serviciu pe parcursul zilei.

„În data de 11.03.2020, între orele 08.00–21.00, se va întrerupe alimentarea cu apă potabilă în zona Centru – Domnească, fiind afectați următorii consumatori: Blocurile: A, B, C, Modern, Select, P, L, Delta, 5U1, 5U2 – Centru-Domneasca; A1 – Teatrul Dramatic, Cristal – str. Al.I.Cuza, TC, A, B, C, D, E, C1 – Parfumul Teilor și agenții economici aferenți acestora. Abonații casnici, agenții economici și instituțiile din str. Domnească tronson: str. Brigadierilor – str. Gării; str. Mr. I. Fotea nr.26-32, str. Universității, str. N. Holban, str. Eroilor tronson: str. Domnească – str. N. Bălcescu, Aleea Eroilor, str. Aleea Trandafirilor. Instituția Prefectului Județul Galați, Consiliul Județean Galați, Primăria Municipiului Galați, Teatrul Dramatic, Muzeul de Istorie, Universitatea Dunărea de Jos Galați, Centrul Cultural Dunarea de Jos, Grădinița Parfumul Teilor, Viața Liberă, Restaurant Olimpic, Restaurant Corso, CAR Pensionari, PT Avantul”, anunță reprezentanții societății Apă Canal.

O discuție despre lipsa apei reci a pornit ieri la inițiativa grupului de consilieri liberali. Aceștia i-au solicitat Primăriei Galați să ia măsuri în criza provocată de coronavirus.

Este vorba despre imobilele care nu sunt alimentate cu apă din cauza datoriilor la întreținere și în care locuitorii nu pot respecta normele elementare de igienă. Ulterior, Comitetul pentru Situații de Urgență a luat decizia să-i rebranșeze pe rău platnici, în total aproximativ 200 de familii.


Distribuie articolul

You May Also Like