PNL Galați: „O adevărată bombă biologică poate exploda în oraș, din cauza zonelor în care este sistată furnizarea de apă rece”

Distribuie articolul

Liberalii gălățeni îi solicită Primăriei Galați să ia măsuri în criza provocată de coronavirus. Este vorba despre imobilele care nu sunt alimentate cu apă din cauza datoriilor la întreținere și în care locuitorii nu pot respecta normele elementare de igienă.

Liberalii gălățeni au verificat statisticile și au aflat că peste 10.000 de gălățeni din 42 de asociații nu au apă rece la robinet. De aceea, celor din Primărie li se solicită să reia furnizarea apei pentru a evita agravarea crizei COVID-19.  

„O adevărată bombă biologică poate exploda în oraș, din cauza zonelor în care este sistată furnizarea de apă rece. În situația în care una dintre principalele măsuri de prevenție în lupta cu coronavirusul este o igienă atentă, peste 10.000 de gălățeni nu au acces la cel mai elementar aspect al civilizației: apa curentă. Concret, la această dată la robinetele apartamentelor din 42 de asociații de proprietari nu curge nimic, după ce Apă Canal a luat de mai mulți ani decizia sistării serviciului. Datoriile invocate sunt generate, în mare parte, de chiriași ai Primăriei Galați. Fără apă curentă, șansele acestor gălățeni de a se proteja și de a nu răspândi boala tind către zero. Pentru a se evita un posibil dezastru, cerem municipalității și Apă Canal să reia urgent furnizarea de apă rece către toate asociațiile de proprietari, astfel încât să nu pună în pericol viețile oamenilor. De asemenea, cerem ca și pe viitor să fie luată o măsură care să asigure un nivel minim de apă curentă, lunar”, au anunțat consilierii locali PNL.

Partidul Național Liberal a propus încă din 2016 asigurarea a 3 mc/ persoană/ lună, în situația cazurilor sociale.


Distribuie articolul

You May Also Like