Program prelungit la înscrieri și situația admiterii la Dunărea de Jos

Distribuie articolul

Mâine, programul de înscrierile la una din cele 13 facultăți de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, se prelungește până la ora 18.30, pentru a veni în ajutorul candidaților care muncesc. Vineri și sâmbătă, absolvenții de liceu își pot aduce dosarele în intervalul 8.00-15.00.

După primele zile de admitere, cei mai mulți absolvenți de liceu (67) au optat pentru specializarea Medicină de la Facultatea de Medicină și Farmacie – unde s-au și ocupat locurile la buget și, respectiv, specializarea Calculatoare și tehnologia informației de la Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, unde sunt 80 de locuri la buget. Tot în top se află specializările Farmacie și Asistență medicală – cu 50 și respectiv 53 de înscriși. O facultate care nu trebuie să își mai facă griji în privința admiterii este cea de Educație Fizică și Sport – unde numărul de înscriși e aproape dublu față de locurile la buget (la Kinetoterapie sunt 32 de înscriși pe 18 locuri iar la Științele educației sunt 38 de înscriși pe 18 locuri la buget).

Absolvenții au mai optat pentru Drept (44 de înscriși pe 44 de locuri la buget – la Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice) și pentru Finanțe (32 de înscriși pe 22 de locuri la buget) și Contabilitate (22 de înscriși pe 23 de locuri bugetate) de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor. Sunt și specializări care nu au reușit să atragă niciun absolvent: Artă sacră și Teologie ortodoxă didactică de la Istorie, Filosofie și Teologie, dar și Biotehnologii și Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, de la SIA sau specializarea Ingineria mediului de la Brăila. Pentru sesiunea de admitere din iulie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a scos la concurs 1748 de locuri bugetate.

Probele de concurs vor avea loc în perioada 17-19 iulie, pentru toate facultățile, cu excepția celei de Medicină și Farmacie, la care testele se susțin în perioada 25-26 iulie.


Distribuie articolul

You May Also Like