Eternul Panaitescu, revine la Prefectură!

Distribuie articolul

Unul dintre cei mai slabi prefecți pe care l-a avut județul Galați în perioada de democrație revine în funcția pe care a mai deținut-o.

Gabriel Panaitescu propus de USR de această dată, după precedentele numiri pe filieră liberală, este cel care a fost cercetat penal în perioada 2004-2006. Spicuim de presa vremii:… Gabriel Panaitescu, numit miercuri in functia de prefect interimar al judetului Galati, a fost cercetat penal in calitate de comisar sef al Garzii Judetene de Mediu, fiind acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual, procurorii galateni luand insa decizia neinceperii urmaririi penale in cazul sau.

Alaturi de alti doi colegi de la Garda Judeteana de Mediu Galati, Panaitescu a ajuns in atentia procurorilor galateni dupa ce Silvian Ionescu, fostul sef al Garzii Nationale de Mediu, a depus impotriva lor plangeri penale pentru abuz in serviciu si fals intelectual in declaratiile intocmite cu ocazia controalelor facute in perioada 2004-2006 la actualul ArcelorMittal Galati.

Ion Drugan, Nicolae Gutanu si Gabriel Panaitescu au ajuns sa fie cercetati, in calitate de comisari ai Garzii de Mediu, cu privire la modul cum au intocmit actele si procesele-verbale in urma controalelor efectuate pe platforma siderurgica in perioada 2004 – 2006.

„Am fost cercetat, dar am primit neinceperea urmaririi penale in vara anului trecut. Acelasi lucru s-a intamplat si cu colegii mei. Mi s-a imputat ca a fost deteriorat un proces-verbal de constatare prin care combinatul siderurgic era amendat cu 1,6 miliarde de lei vechi. S-a dovedit ca nu sunt vinovat si ca in locul respectivului document au fost intocmite doua amenzi ce totalizau 1,8 miliarde de lei vechi”, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, Gabriel Panaitescu.

Decizia de neincepere a urmaririi penale a fost confirmata, miercuri, si de Liliana Istrate, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati. La momentul formularii plangerii penale, Ion Drugan era comisarul sef al Garzii Regionale de Mediu Galati, Ion Gutanu era comisarul adjunct al Regionalei de Mediu Galati, iar Gabriel Panaitescu era comisar sef al Garzii Judetene de Mediu Galati. Inainte de a fi formulate plangerile penale, Silvian Ionescu, seful Garzii Nationale de Mediu, a declarat la Galati ca un control efectuat la inceputul lunii martie de comisarii Garzii Nationale de Mediu pe platforma siderurgica galateana a scos la iveala probleme ce nu fusesera semnalate de comisarii Garzii de Mediu Galati.

Bun. Acum că USR nu a fost în stare să-și nominalizeze un personaj din zona sa de influență, denotă evident realul scorului pentru care a fost răsplătit de electorat mai ales la alegerile locale, acolo unde mai marele organizației, Bogdan Rodeanu, acest ajutor de șef de nuntă, s-a căpătat doar cu sictirul gălățenilor.

Revenind la Panaitescu și PNL, trebuie spus că practic, acest partid dă prefectul la Galați în ecuația dată, USR neavând nicio tangență cu acest personaj.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns