Două cutremure de intensitate medie s-au produs noaptea trecută în Vrancea

Distribuie articolul

Două cutremure de intensitate medie s-au produs în noaptea de marți spre miercuri în Vrancea. Este vorba despre seisme care au apărut la mare adâncime (peste 130 de km) și care nu au produs pagube materiale.


Aparatele Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului au înregistrat un seism de 3,2 grade pe scara Richter la două ore după miezul nopții. Al doilea cutremur, de 3,9 grade, a apărut la ora 4.35. Mișcarea scoarței terestre nu a produs pagube și a fost simțită foarte puțin la Galați și Brăila deoarece a fost vorba despre cutremure produse la mare adâncime.


Cel mai mare cutremur din Vrancea din ultimele 16 luni s-a produs pe 31 ianuarie, anul trecut, și a avut 5,2 grade. Sute de cutremure cu intensitatea mai mare de 3 grade au fost înregistrate anul trecut. Asta nu însemnă că se apropie un mare cutremur, explică specialiștii. Ei spun că mișcările scoarței tereste sunt normale.

Vrancea este o zonă activă seismic în care se acumulează energie și, la intervale de zeci de ani, se poate produce un cutremur mare.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns