Elevii se întorc în 5 mai la școală? Poate…da, sau poate mai încolo!

Distribuie articolul

Ministrul Educației Naționale, Sorin Câmpeanu a afirmat, ieri că întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis s-a derulat „într-o notă responsabilă, fiind un obiectiv major declarat revenirea cât mai grabnică a tuturor elevilor cu prezență fizică în școli, cu condiția confirmării unui trend epidemiologic descendent”.

„Aceasta condiție este esențială. Condiții favorizante mai sunt și modul în care va putea să avanseze campania de vaccinare a personalului din învățământ – și mizăm pe responsabilitatea și conștientizarea tuturor colegilor pentru a se vaccina, scop în care în această săptămână s-a demarat campania – „Vaccinare si testare pentru învățare”

A doua condiție este testarea și se dorește utilizarea testelor relevante, invazive considerate sau noninvazive, să fie testați toți elevii care prezintă simptome și contacții direcți ai acestora. Acesta este grupul-țintă pentru testarea corect orientată.
Pentru acestea, este nevoie de utilizarea mai multor tipuri de teste, pentru ca în multe dintre școlile din țară personalul medical lipsește.
În aceste condiții, școala se va putea redeschide cum am prevăzut la începutul lunii mai sau în a doua parte a lunii mai, depinde de trendul epidemiologic”, a explicat Câmpeanu.

Ministrul Educației a mai precizat că, spre finalul acestei luni, se va face o noua analiză, cu datele la zi ale trendului epidemiologic. În funcție de cum vom sta se va reveni în bănci sau se va amâna iarăși acest moment.


Distribuie articolul

You May Also Like