EDITORIAL/ Șmechereala lui Pucky sau cum putem face din Galați o atracție turistică

Distribuie articolul

Nu trece săptămâna fără ca primarele municipiului de la malul gârlei să nu ne minuneze cu decizii ori măsuri desprinse din lumea celor care mai…cuvântă.

Gard la Primărie. De vreun miliard de parale vechi. Asta așa ca să nu ducem dorul tâmpeniilor. Nu i-a spus nimeni moftangiului că gardurile nu mai sunt la modă în zonele urbane de vreo zece ani și-un pic, ca să nu mai spunem că el denotă distanțare și spor de intimitate. Chiar era cazul de așa ceva la Primăria Galați?

Dar poate Pucky e genul ăla de face ziua ce visează noaptea după o dușcă fără sifon.
Fă-ți tată gard să nu mai sară mâțele noaptea pârleazul în ograda administrativă ce din păcate o păstorești!

Toată suflarea din zonă a fost nemulțumită de lianele ce ne-au invadat de ceva vreme, ploile de neoprit încercând probabil să compenseze seceta pedologică de anul trecut.
Și s-au pus nepalezii pe cosit și n-au făcut rău. Numai că șmecheria celor de la Gospodărire Urbană sau cum s-o fi chemând societatea aia unde sunt primii urecheați de primar, pare cu mult haz.

Ce s-au gândit băieții? Cosim dar nu strângem. Și uite așa nu mai crește pic de verdeață și vom putea concedia rapid nepalezii sau care mai sunt pe-acolo. Apoi, nu poate nimeni să ne acuze că nu ne-am făcut treaba, că doar avem primar gospodar.
Gospodar pe dracu’!

Bre, domn Pucky ce te faci dacă asociațiile de locatari, proprietari, cetățeni sau ce-or mai fi se pun pe adunat rezultanta cositului și iasă de niște căpițe de toată frumusețea?
Atracție turistică. Am putea fi primul munițip cu căpițe prin Centru, la șosea ori pe Faleză. Ar putea crește buluceala prin zonă pentru a vedea minunea, crește potențialul turistic, vin și cei de prin rural să ne arate ce trebuie făcut, ar putea acosta și navele de croazieră pe-aici și tot așa.
Subit, dintr-o prostie, ne-am putea transforma din centrul zonal de mici, bere&manele iar de restul păcănele, într-o atracție turistică, ce-i drept provizorie.

La fel de provizorie cum cred că e și statusul tău la Primărie…


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns