Directorii unităților de învățământ rămân pe poziții. Concursurile pentru aceste posturi au fost amânate până la toamnă

Distribuie articolul

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că toate concursurile pentru posturile de directori se vor desfășura la toamnă și nu pe 27 iulie, așa cum fusese anunțat inițial.

Concursurile pentru posturile de directori de școli vor începe pe 14 septembrie, a anunțat miercuri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în timpul unei ședințe a Comitetului pentru dialog social, la care s-a discutat despre metodologia de concurs pentru ocuparea funcțiilor de director.

„Referitor la metodologia de concurs, aceasta a fost avizată, urmând să se regleze o serie de aspecte la nivel de detalii. Lucrurile care sunt clare la acest monent: Concursul va debuta în data de 14 septembrie, în condițiile în care anul școlar 2021-2022 începe în 13 septembrie. În 14 septembrie demarează concursul pentru ocuparea posturilor de directori în toate școlile din România”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul a mai anunțat că pe 15 octombrie va fi organizată proba scrisă, iar în noiembrie și în decembrie vor fi interviurile. probele de interviu la nivelul fiecărei școli. Deciziile de numire vor fi emise în prima zi a celui de al doilea semestru.

„În data de 22 decembrie, mai exact în perioada 20-22 decembrie, vor fi emise deciziile de numire, numire incepând cu luni, 10 ianuarie, dată la care începe semestrul 2. Practic, întreg concursul pentru ocuparea funcțiilor de director se va derula pe parcursul primului semestru din anul școlar 2021-2022. Au fost o serie de argumente pro și contra pe baza cărora Ministerul Educației a înțeles că, punând în balanță aceste argumente, este mai bine să demarăm concursul pe data de 14 septembrie decât în data de 27 iulie cu proba scrisă, cum a fost anunțat anterior”, a precizat Sorin Cîmpeanu.


Distribuie articolul

You May Also Like